«Παράδεισος για ολιγάρχες» οι Μπαχάμες: Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 3 δισ. δολαρίων στις τράπεζες της χώρας

File photo: Kάτοικοι της Μόσχας περνούν μπροστά από ανταλλακτήριο συναλλάγματος. EPA/YURI KOCHETKOV




Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο Μπαχάμες έχουν περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία των οποίων οι ιδιοκτήτες συνδέονται με τη Ρωσία, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Οι Μπαχάμες διέταξαν στις 12 Μαρτίου να σταματήσουν όλες οι συναλλαγές με ρωσικές οντότητες που έχουν τεθεί υπό τις δυτικές κυρώσεις.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας βρήκε στα τοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν άδεια να εξυπηρετούν ξένους πελάτες 420 εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις και 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταπιστεύματα «με τελικό όφελος προς ιδιοκτήτες από τη Ρωσία, ή συνδεδεμένους αυτή».

Αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να κατέχονται από τράπεζες που εξυπηρετούν τον τοπικό πληθυσμό στις Μπαχάμες, ανέφερε η κεντρική τράπεζα.

Δεν διευκρινίστηκε ποιο ποσοστό αυτών των περιουσιακών στοιχείων κατέχονται από Ρώσους στους οποίους εφαρμόζονται οι κυρώσεις.

Οι Μπαχάμες καταδίκασαν απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας της Ουκρανίας, αλλά φαίνεται να παραμένουν διχασμένες για το πώς μπορεί να συμμετάσχουν επιθετικά στις προσπάθειες κυρώσεων χωρίς να βλάψουν τη σχετικά μικρή οικονομία τους.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Η Ελβετία υιοθετεί τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα προϊόντα πολυτελείας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: