Παναγιωτόπουλος: Δεν είναι στις αρμοδιότητές μου να συζητήσω για συνεκμετάλλευση με τον Άκαρ

File Photo Από παλαιότερη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar) (Δ), στο περιθώριο της Συνόδου ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, STR




Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στην αποψινή συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικώς με το Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται υπό συζήτηση και θα ψηφιστεί.

Κατέθεσε Τροπολογία σχετικώς με σταδιοδρομικά θέματα και απάντησε σε ερώτηση που τέθηκε από βουλευτή αναφορικά με τη συζήτηση που είχε πριν από μερικές ημέρες με τον Τούρκο ομόλογό του.

«Ούτε είχα καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε είχα καμιά τέτοια αρμοδιότητα για να συζητήσω με τον ομόλογό μου, Τούρκο υπουργό ‘Αμυνας, θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, όσον αφορά φυσικούς πόρους», απάντησε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Εκείνο που συζητήθηκε – διευκρίνισε ο υπουργός – είναι πως με δεδομένη τη μεγάλη γεωπολιτική αναταραχή στην περιοχή, θα είναι προς το συμφέρον αμφοτέρων «να πέσουν οι εντάσεις που μας δοκίμασαν ως χώρες το περασμένο καλοκαίρι και επομένως, οι υπουργοί ‘Αμυνας θα πρέπει να επεξεργαστούν τρόπους που θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των εντάσεων και στην εμπέδωση ηρεμότερου κλίματος στην περιοχή, προκειμένου να υπάρξει ένα ήρεμο καλοκαίρι, και από αυτό το ήρεμο καλοκαίρι να ωφεληθεί η τουριστική οικονομία και για τις δύο χώρες».

Επίθεση Ανδρουλάκη στον Μητσοτάκη: “Δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: