Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, η απόβαση των Patriot και η κρίση των τροφίμων: “Θα πούμε το ψωμί… ψωμάκι”;

A kindergarten building destroyed during shelling in Kharkiv, Ukraine, 23 March 2022. EPA, Andrzej Lange POLAND OUT




Του ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρώτη συστοιχία των αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου Patriot, έφθασαν τις προηγούμενες ημέρες στην Σλοβακία και σύμφωνα με ειδήσεις, η λειτουργία τους θα εποπτεύεται από Ολλανδικά και Γερμανικά στρατεύματα. Η δουλειά τους, θα είναι να ενισχύσουν την άμυνα των χωρών της συμμαχίας στα Ανατολικά στον απόηχο του Ρωσοουκρανικού πολέμου.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά όμως από την κεντρική Σλοβακία και το αεροδρόμιο του Σιάλτς, όπου οι Patriot βρήκαν στέγη, ένας φρικιαστικός πόλεμος συνεχίζει να ξετυλίγεται μπροστά μας. Οι σειρήνες ουρλιάζουν και οι καμπάνες χτυπάνε ασταμάτητα, προσπαθώντας να ενημερώσουν τους Ουκρανούς πολίτες να τρέξουν στα καταφύγια. Ένας πόλεμος μάλιστα που αποδεικνύεται ικανός να τινάξει τον πλανήτη στον αέρα, λόγο της επισιτιστικής κρίσης.

  • Σαν να μην έφταναν η πανδημία και η ενεργειακή κρίση, οι ηγέτες έχουν να αντιμετωπίσουν και μια ενδεχόμενη κρίση τροφίμων, που φαίνεται να έρχεται από μακριά…

Η Ουκρανία και η Ρωσία, δηλαδή οι δύο χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο, δεν θα μπορέσουν να εξάγουν σιτηρά, ενώ η Ρωσία με τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα της, δεν θα προμηθεύσει την αγορά. Το αποτέλεσμα;

‘’Θα πούμε το ψωμί… ψωμάκι’’!

Ήδη στην Ιταλία το ψωμί έχει φτάσει στην τιμή των 3,5 ευρώ και στην Ελλάδα οδεύει ολοταχώς προς τα 3 ευρώ! Αυτό, σε συνδυασμό και με τον πληθωρισμό, τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στην αγορά και την ενεργειακή κρίση, θα κοστίσει πολλά στην τσέπη του καταναλωτή.

Ο πόλεμος που προξένησε η Ρωσία καταστρέφει τους πάντες και τους επηρεάζει όλους ανεξαιρέτως. Ο Πρόεδρος Πούτιν, πίστευε πως η Ουκρανία ήταν ένας εύκολος στόχος και ότι θα έπαιρνε το Κίεβο μέσα σε λίγες ώρες. Μόνο που οι Ουκρανοί μαχητές, με την αυταπάρνηση και την θυσία τους, κρατάνε την Ρωσική αρκούδα εκτός Πρωτεύουσας Κιέβου!Πούτιν

Συνέχεια όμως, μέσα από αυτά τα σχόλια και γνώμες που η Hellas Journal μας κάνει την τιμή να φιλοξενεί στην σελίδα της, προσπαθούμε να προβάλουμε μια διαφορετική λύση. Και η λύση, δεν βρίσκεται σίγουρα στα όπλα. Ούτε τα καλάσνικοφ, αλλά ούτε και τα δυτικά όπλα, θα έπρεπε να έχουν θέση στην Ευρώπη του 2022!

Γνωρίζουμε από την ιστορία και οι προηγούμενες γενιές γνώρισαν δυστυχώς και από κοντά την φρίκη του πολέμου, της πείνας και της δυστυχίας. Είναι λυπηρό όταν βλέπει κανείς στις ειδήσεις και στα πλάνα των ρεπόρτερ, νεκρά παιδία, νεκρούς αμάχους και νεκρούς στρατιώτες. Όσο και να θέλει ο Πρόεδρος Πούτιν να ρίξει την ευθύνη αλλού, εκείνος είναι που απόψε το βράδυ πάλι θα βομβαρδίσει και θα αναγκάσει τις σειρήνες για ακόμα μια φορά να ουρλιάξουν!

Σκεφτείτε το λίγο αν θέλετε…

Καθόμαστε και γράφουμε στο πληκτρολόγιο, βγαίνουμε έξω και περνάμε όμορφα, σκεφτείτε λίγο το συναίσθημα της στιγμής.

  • Της στιγμής εκείνης που κάποιος, ο οποίος θέλει να αποδείξει ότι είναι ικανός και ισχυρός στον ίδιο του τον εαυτό, αποφασίζει να σε βομβαρδίσει ή να στείλει περισσότερους από 100 χιλιάδες στρατιώτες για να σου επιτεθούν, περισσότερα από 60 χιλιόμετρα άρματα μάχης!

Την ώρα εκείνη που ξαφνικά, θα πρέπει από το πουθενά να τρέξεις να προφυλαχθείς, γιατί κάποιος θα βομβαρδίζει έναν στόχο που θεωρεί πως πρέπει να εξοντώσει, μόνο που <καταλάθος>, θα εξοντώσει και εσένα μαζί…

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, ο πόλεμος να σταματήσει χθες! Οι συνέπειες του μεσοπρόθεσμα, δεν θα αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο, γιατί το πρόβλημα στο τέλος δεν θα είναι το αν έχει κάποιος χρήματα για να προμηθευτεί σιτηρά για παράδειγμα, αλλά το που θα τα βρει!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ιστορίες από τα παλιά και η σημερινή βαρβαρότητα: Τα συμφέροντα, οι πόλεμοι, χώρες υπό χρεωκοπία ενέχυρο των ισχυρών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: