Ο γερουσιαστής Μενέντεζ έκλεισε την πόρτα στον Ερντογάν: Έστειλε την τουρκική πρόταση για τα F-16 στα τάρταρα…

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ με τον δημοσιογράφο, επικεφαλής της αγγλόφωνης Καθημερινής, Αθανάσιο Έλλις στο συνέδριο. Φωτογραφία Hellas Journal




Ο φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενένετζ έκλεισε αρμητικά την πόρτα για την προτεινόμενη αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16 από την κατοχική Τουρκία.

Μιλώντας στη Διάσκεψη για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων δήλωσε ότι δεν βλέπει να γίνεται η πώληση των F-16 στην Τουρκία εκτός και αν υπάρξει μια δραματική αλλαγή που να αφορά το σύστημα S-400 που αγόρασε η Τουρκία από τη Ρωσία.

Ο κ. Μενέντεζ είπε ότι το ρωσικό σύστημα πρέπει να φύγει από την Τουρκία. Πρέπει και να συμβούν και άλλα πράγματα από την πλευρά της Τουρκίας, είπε, υπονοώντας την ανάγκη να γίνει η Τουρκία ένας καλός σύμμαχος του ΝΑΤΟ που δεν θα απειλεί τις γειτονικές χώρες.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής υπογράμμισε ότι η επίθεση γοητείας του Ταγίπ Ερντογάν δεν θα λειτουργήσει.

Σημειώνουμε ότι η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, της οποίας προεδρεύει ο κ. Μενέντεζ, έχει δικαιοδοσία για τις πωλήσεις αμερικανικών όπλων σε ξένες χώρες.

Ο κ. Μενέντεζ συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Αθανάσιο Έλλις, διευθυντή της αγγλόφωνης Καθημερινής στο πλαίσιο του συνεδρίου για τη Νοτιονατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μήνυμα Δένδια για τα 65 χρόνια από την εκτέλεση του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: