Νούρης για Τουρκία: “Eίναι η τελευταία που θα αναμενόταν να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο” στο Ουκρανικό

File Photo: O υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής. Photo ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Η Τουρκία με την «ποντιοπιλατική» της στάση προσπαθεί, διατηρώντας μια ουδετερότητα, να κερδίσει οικονομικά και πολιτικά οφέλη και από την μία και από την άλλη πλευρά, δήλωσε την Κυριακή, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, σε ερώτηση σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σημείωσε δε, ότι μια χώρα όπως είναι η Τουρκία, που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρώτα με το έγκλημα που έχει διαπράξει σε βάρος της Κύπρου, όσο και με τη συνεχιζόμενη εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, είναι η τελευταία που θα αναμενόταν να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά το πέρας του ετήσιου εθνικού μνημόσυνου του ήρωα Δημητράκη Παπαμιλτιάδους, στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, για τον ρόλο της Τουρκίας στο Ουκρανικό και τι προσπαθεί να κερδίσει, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «η Τουρκία που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρώτο με το έγκλημα που έχει διαπράξει σε βάρος της χώρας μας, όσο και με τη συνεχιζόμενη εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, είναι η τελευταία που θα αναμενόταν να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο», για να προσθέσει ότι «παρά ταύτα στη διπλωματία όλα επιτρέπονται».

Σύμφωνα με τον Νίκο Νουρή, «η Τουρκία αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι κινείται στο διπλωματικό επίπεδο σχετικά ευέλικτα και, ναι, αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα για εμάς είναι οξύμωρο».

«Μια χώρα», είπε, «που είναι μέλος και του ΝΑΤΟ και άλλων διεθνών οργανισμών και που συστηματικά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και εργαλειοποιεί μετανάστες, ζητά και προσπαθεί να παρέμβει ως διαμεσολαβητής στην κρίσης Ουκρανίας και Ρωσίας», κατέληξε ο κ. Νουρής.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ανέφερε πως «τη δεδομένη στιγμή και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, θέλουμε να ελπίζουμε ότι με τους διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης του εθνικού προβλήματος, δηλαδή δια της διπλωματικής οδού, δεν θα απαιτηθούν πρόσθετες θυσίες, αλλά θα απαιτηθούν σίγουρα γενναίες προσπάθειες για να μπορέσουμε να σπάσουμε το αδιέξοδο στο Κυπριακό».

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Βρετανικές ιδέες για να δελεαστεί η Άγκυρα: Προτείνουν εφαρμογή σε δυο φάσεις, με το Βαρώσι τελευταίο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: