Καταδίκη ρωσικής εισβολής από Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων: Φέρνει στη μνήμη την εισβολή στη δική μας πατρίδα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας με πλήθος κόσμου να φωνάζει συνθήματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία, Λευκωσία, 03 Μαρτίου 2022. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση «στην οποία ανήκουμε και η οποία στηρίζει τα δίκαια του ουκρανικού λαού να ευαισθητοποιηθεί και για τα δίκαια του δικού μας λαού και να λάβει ανάλογα μέτρα εναντίον των Τούρκων εισβολέων».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΠ αναφέρει ότι «τα γεγονότα στην Ουκρανία φέρνουν στην μνήμη μας θύμησες από την εισβολή της Τουρκίας στην δική μας πατρίδα το 1974 η οποία εδώ και 48 χρόνια κατέχει το βόρειο τμήμα της Κύπρου που είναι και ευρωπαϊκό έδαφος και στερεί από τους νόμιμους κατοίκους της τα σπίτια και τις περιουσίες τους».

«Κατανοούμε την αγωνία του ουκρανικού λαού, εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας και ζητούμε τον άμεσο τερματισμό της εισβολής που προκαλεί ανθρώπινες απώλειες και αβάστακτο πόνο», καταλήγει η ΠΕΠ.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ουκρανία, Κυπριακό και χαλάρωση μέτρων κατά κορωναϊού στις συνεδριάσεις υπουργικού και Εθνικού Συμβουλίου στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: