Η Σέρμαν εσπευσμένα στην Τουρκία για την Ουκρανία: Την υποδέχθηκε ο Καλίν στο παλάτι Ντολμαμπαχτσέ

Ο Ιμπραίμ Καλίν, εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας με την Αμερικανίδα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γουέντι Σέρμαν. Φωτογραφία via Anadolu




Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, είχε σήμερα στο παλάτι Ντολμαμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουέντι Σέρμαν για το θέμα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της προεδρίας, οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει χωρίς να προκληθούν περαιτέρω καταστροφές, ενώ συμφωνήθηκε να αυξηθούν οι κοινές προσπάθειες, προκειμένου οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών να αποφέρουν αποτελέσματα.

Αναφέρθηκε από την πλευρά του Ιμπραχίμ Καλίν ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα μέρη και είναι έτοιμη να φιλοξενήσει στο έδαφός της διαπραγματεύσεις.

Επισημάνθηκε ότι η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία προκάλεσε νέες ανθρωπιστικές κρίσεις κι εκφράστηκε βαθιά ανησυχία και θλίψη για το θέμα αυτό. Αναφέρθηκε ότι εάν παραταθεί, οι επιπτώσεις του πολέμου θα είναι καταστροφικές για ολόκληρη την περιοχή και τον κόσμο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η ειρήνη και η σταθερότητα στη Συρία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν, οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ και η διαδικασία της εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας.

Στη συνάντηση, όπου συζητήθηκε και η τρέχουσα κατάσταση των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ, συμφωνήθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την εφαρμογή ενός κοινού στρατηγικού μηχανισμού.

Με πληροφορίες από τη Μαρία Ζαχαράκη, OPEN

Η έκκληση του γερουσιαστή να δολοφονηθεί ο Πούτιν: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθυνθεί στη Γερουσία των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: