Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για το μέλλον της Ελληνικής κοινότητας στη Μαριούπολη προαναγγέλλει ο Δένδιας

File photo Στη Μαριούπολη αυτήν τη στιγμή μάχονται Τσετσένοι μαχητές. Τσετσενικός στρατός έχει έρθει από τη ρωσική πλευρά και η πόλη καταστρέφεται ολοσχερώς δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Photo screenshot via OPEN TV




Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει το μέλλον της ελληνικής κοινότητας στη Μαριούπολη υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα συζητήσει για την κατάσταση στην Ουκρανία και τη ρωσική εισβολή.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι θα θέσει στο Συμβούλιο το θέμα της Μαριούπολης: «Έχω πρόθεση να θέσω το θέμα της Μαριούπολης, το θέμα της ελληνικής κοινότητας στη Μαριούπολη και τη συνολική καταστροφή της πόλης από τα ρωσικά στρατεύματα. Στη Μαριούπολη αυτήν τη στιγμή μάχονται Τσετσένοι μαχητές. Τσετσενικός στρατός έχει έρθει από τη ρωσική πλευρά και η πόλη καταστρέφεται ολοσχερώς. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξαιτίας της παρουσίας της ελληνικής κοινότητας εκεί και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε το μέλλον αυτής της κοινότητας».

Εξάλλου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι στο Συμβούλιο θα συζητηθούν το Σαχέλ, μία άλλη περιοχή η οποία επηρεάζει την ασφάλεια στην Ευρώπη, καθώς και τα ζητήματα της Στρατηγικής Πυξίδας. Όπως είπε, θα συζητηθεί «το μέλλον της στρατηγικής μας προοπτικής και το πώς θα πορευτεί η Ευρώπη από εδώ και πέρα». Τόνισε, επίσης, πως «είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, αυτό που είπε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Οι δαπάνες για την άμυνα θα πρέπει να εξαιρεθούν από τους συγκεκριμένους υπολογισμούς. Η ευρωπαϊκή άμυνα, πλέον, είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους, όχι μόνο την Ελλάδα».

Τέλος, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι παρέθεσε, σήμερα, στις Βρυξέλλες πρωινό εργασίας για τα Δυτικά Βαλκάνια. «Είχα την ευκαιρία να καλέσω τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπ. Ροσμάνι, για να εξηγήσει στους παριστάμενους υπουργούς Εξωτερικών πώς μπορεί να προχωρήσει η ενωσιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων», επεσήμανε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ανταπόκριση Μαρίας Αρώνη
Βέλγιο Βρυξέλλες 

Έξι εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο στην Ουκρανία: 489 σχολεία και 43 νοσοκομεία έχουν κτυπηθεί ή καταστραφεί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: