Η Καγκελαρία για τη συνάντηση Μπένετ-Σολτς: Στόχος ο τερματισμός του πολέμου στη Ουκρανία το συντομότερο

FILE PHOTO: German Chancellor Olaf Scholz (R) stands next to Israeli Prime Minister Naftali Bennett during a state visit to Yad Vashem World Holocaust Remembrance Center in Jerusalem, 02 March 2022. EPA, RONEN ZVULUN, POOL




Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς συζήτησε το βράδυ για τη σύρραξη στην Ουκρανία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος ανέλαβε μεσολαβητική πρωτοβουλία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την καγκελαρία.

«Στο επίκεντρο της ενενηντάλεπτης συνάντησης ήταν τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχε ο (ισραηλινός) πρωθυπουργός με τον ρώσο πρόεδρο (Βλαντίμιρ) Πούτιν στη Μόσχα». Οι δύο άνδρες «συμφωνήθηκε να παραμείνουν σε στενή επαφή για το θέμα – κοινός στόχος παραμένει ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό. Θα εργαστούμε για αυτό με όλες μας τις δυνάμεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ:
Τη συνάντηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ.

«Αυτή την ώρα συναντάται ο καγκελάριος Σολτς με τον πρωθυπουργό Μπένετ στο Βερολίνο, μετά τις συνομιλίες του (τελευταίου) με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν», ανέφερε ο κ. Χεμπεστράιτ μέσω Twitter, αναρτώντας φωτογραφία που εικονίζει τους δύο ηγέτες.

Ο κ. Μπένετ έφτασε αργά χθες το βράδυ στο Βερολίνο, αφού προηγουμένως είχε ταξιδέψει στη Μόσχα για συνομιλίες με τον ρώσο πρόεδρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – της ανταποκρίτριάς μας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Germany

New York Times: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επανεξετάζουν την ψυχική κατάσταση του Βλαντιμίρ Πούτιν!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: