Η αντιπαλότητα Πούτιν – Δύσης οδήγησε σε κυβερνοπόλεμο που μας επηρεάζει όλους [video]

Photo O διευθυντής πληροφορικής – ερευνητής στο ΜΙΤ Media Lab, Μιχάλης Μπλέτσας μιλάει στην ΕΡΤ Screenshot via ERT video




«Σε αντίθεση με τους δυτικούς και τους Ισραηλινούς  τα «όπλα» για κυβερνοπόλεμο στη Ρωσία, συνήθως αναπτύσσονται από ιδιώτες που έχουν χαλαρή σχέση με τις υπηρεσίες ασφαλείας».

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής πληροφορικής – ερευνητής στο ΜΙΤ Media Lab, Μιχάλης Μπλέτσας , εκτιμώντας ότι η παραπληροφόρηση και οι υποκλοπές προσωπικών δεδομένων είναι «χωρίς σύνορα και θα ενταθούν την επόμενη ημέρα του αληθινού πολέμου».

Οι χάκερ που έχουν κίνητρο το κέρδος, χρησιμοποιούνται από τους «Ρώσους μαέστρους των fake news», ενώ η αντιπαλότητα Πούτιν και Δύσης μέσω του κυβερνοπολέμου έφτασε σε παραπληροφόρηση που συνετέλεσε ακόμη και στην εκλογή Τραμπ αλλά και την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, τόνισε ο αναλυτής.

Ιός υπολογιστών που απαγορεύει την πρόσβαση σε αρχεία έναντι λύτρων, ξεκίνησε το 2017  από την Ουκρανία. Τα σύνορα αποδείχτηκαν ρευστά και ο ιός επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο με τεράστιες επιπτώσεις κυρίως στην Αγγλία και τη Δανία. Σίγουρα ήταν επίθεση με στόχο την Ουκρανία αλλά οι παράπλευρες απώλειες ήταν έναντι όλων, πρόσθεσε ο Μιχάλης Μπλέτσας, εκτιμώντας ότι η παραπληροφόρηση του κυβερνοπολέμου «θα ενταθεί μοιραία όσο περισσότερες δραστηριότητες περνάνε στο διαδίκτυο».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ  μέσω ertnews.gr, Σοφία Χούντα

Δυναμικό Ελληνικό παρόν στην Ουκρανο-Ρωσική κρίση: H εγρήγορση των Ε.Δ και τα σημεία κλειδιά για τη Συμμαχία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: