Δεν του φτάνουν οι Τσετσένοι: Ο Πούτιν μεταφέρει 1.300 μισθοφόρους της Wagner από την Λιβύη στην Ουκρανία

FILE PHOTO: Στρατιώτες της Wagner via YouTube




Ο οργάνωση Wagner της Ρωσίας απέσυρε περίπου 1.300 μισθοφόρους της από τη Λιβύη μέσω Συρίας για να συμμετάσχουν στη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις του στρατιωτικού και στρατηγικού εμπειρογνώμονα – συνταγματάρχη Αντέλ Αμπντέλ Κάφι, στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με τον Abdel Kafi: «Ο συνολικός αριθμός των Ρώσων μισθοφόρων Wagner που βρίσκονται στο λιβυκό έδαφος είναι περίπου 2.200».

Πρόσθεσε: «Λόγω του πολέμου της με την Ουκρανία, η Ρωσία αποφάσισε να αποσύρει 1.300 στελέχη της Wagner, αφήνοντας μόνο 900».

Εξήγησε ότι οι μισθοφόροι της Wagner αποσύρθηκαν από τις θέσεις τους στον δρόμο που συνδέει την Σύρτη με τη Τζάφρα, ενώ ενίσχυσαν τις θέσεις τους στις στρατηγικές αεροπορικές βάσεις Al-Jufra και Brak Al-Shati.

Στις 22 Φεβρουαρίου, το κανάλι Panorama της Λιβύης επικαλέστηκε ανώνυμη πηγή που αποκάλυψε ότι 300 μισθοφόροι Wagner αποσύρθηκαν από το Sukanah και το Wadan και κατευθύνονταν νότια.

Ο αριθμός των μισθοφόρων Wagner στη Λιβύη ποικίλλει ανάλογα την πληροφόρησης, αλλά ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου του Κράτους Khaled Al-Mishri υπολόγισε τον αριθμό τους σε περίπου 7.000, μαζί με 30 αεροσκάφη.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Λιβύη, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι καν σαφές ποιος εκφράζει τη ρωσική πολιτική στη Λιβύη — το Υπουργείο Εξωτερικών ή η Βάγκνερ;»

Ο Νόρλαντ είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν τις αναφορές ότι οι μισθοφόροι μεταφέρονται από τη Λιβύη στην Ουκρανία για να πολεμήσουν υπέρ της Ρωσίας, καθώς και αναφορές για προσπάθειες της Μόσχας να στρατολογήσει ξένους μαχητές εναντίον του Κιέβου.

«Εάν αληθεύει, αυτό αντιπροσωπεύει μια περαιτέρω κλιμάκωση στον αδικαιολόγητο, απρόκλητο, προμελετημένο πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία και δείχνει περαιτέρω πώς η ρωσική κυβέρνηση συμβουλεύεται το καταστροφικό, αποσταθεροποιητικό εγχειρίδιό της στην Συρία».

Με πληροφορίες από Anadolumiddleeastmonitor

Διαψεύδει το Πεκίνο τους Γερμανούς για χρήση κινεζικών drones από την Ρωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: