Χαιρετίζει τα “ισχυρά πλήγματα” κατά της Ρωσίας ο Ζελένσκι: Καλεί εκ νέου σε συνομιλίες * Σειρήνες στο Κίεβο

File photo: Ουκρανοί στρατιώτες περιπολούν στα προάστια του Κιέβου. EPA, ATEF SAFADI




Λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου ήχησαν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα προειδοποιώντας για επερχόμενη αεροπορική επιδρομή.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία τις πρώτες πρωϊνές ώρες επανέλαβε την ανάγκη για ειρηνευτικές συνομιλίες και είπε ότι οι δυνάμεις της χώρας του έχουν καταφέρει «ισχυρά πλήγματα» στη Ρωσία.

«Με τον περιορισμό των ενεργειών της Ρωσίας, οι υπερασπιστές μας οδηγούν τη ρωσική ηγεσία σε μια απλή και λογική ιδέα: η συζήτηση είναι απαραίτητη. Με νόημα, επείγουσα, δίκαιη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία δεν θα παραχωρήσει εδάφη.

«Προσοχή! Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν προτρέψει τους κατοίκους να μην αγνοούν τις προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε χθες ότι η πρώτη φάση της στρατιωτικής του επιχείρησης έχει ολοκληρωθεί «γενικά», λέγοντας ότι η χώρα θα επικεντρωθεί στην «απελευθέρωση» της ανατολικής περιοχής Ντονμπάς της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αποκάλυψη των Times: Πυρηνικά υποβρύχια στον βόρειο Ατλαντικό είχε στείλει ο Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: