Θα επιβεβαιωθεί η νέα πρόβλεψη των Αμερικανών; Το 80% των ρωσικών δυνάμεων σε επιθετική διάταξη… Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο Λευκός Οίκος παραμένει σε μόνιμο συναγερμό. EPA, Al Drago / POOL




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ενημερώθηκαν από την ηγεσία των μυστικών υπηρεσιών, για την κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία περιγράφεται ως καταθλιπτική. Ενημερώθηκαν για τα νέα δεδομένα επί του εδάφους και για τις πληροφορίες ότι οι Ρώσοι δεν θα σταματήσουν στην Ανατολική Ουκρανία.

Αντιλαμβανόμαστε, από την ενημέρωση, ότι οι Αμερικανοί αναμένουν νέες στρατιωτικές κινήσεις της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας, ακόμα και τις επόμενες 24 με 48 ώρες. Οι Ρώσοι θα εκμεταλλευθούν, υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, επιθέσεις που ισχυρίζονται ότι πραγματοποιούνται από τους Ουκρανούς, ενώ στην πραγματικότητα γίνονται από τους ίδιους.

Θα δούμε εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία που έδωσαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας, κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία είναι «σχεδόν στο 100% όλων των δυνάμεων».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, αυτό ανέμενε το Πεντάγωνο ότι θα είχε πράξει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την εισβολή στην ανατολική Ουκρανία.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, για τον μαραθώνιο επαφών και συναντήσεων με στόχο την αποφυγή ενός γενικευμένου πολέμου, που φαίνεται να μην μπορεί να αποτραπεί -και ενώ συνεχίζεται και ο “πόλεμος” των κυρώσεων:

Εκφράζεται μεγάλη ικανοποίηση για τη συνεργασία και τον συντονισμό με τους συμμάχους και τους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς πέραν της εξαίρεσης της Ουγγαρίας και κάποιους ενδοιασμούς της Τουρκίας, όπως εκφράστηκαν από τον Ιμπραήμ Καλίν, οι υπόλοιποι θα τηρήσουν όλα τα συμφωνηθέντα για τις κυρώσεις και γενικά την τιμωρία της Ρωσίας για την εισβολή στην ανατολική Ουκρανία.

Με εντολή του κ. Μπάιντεν, συνεχίζεται η ενίσχυση με πολεμικό υλικό της Ουκρανίας, αλλά -όπως έχει δηλωθεί επίσημα- δεν θα σταλούν στρατιώτες για να πολεμήσουν εναντίον του ρωσικού στρατού, εάν συνεχιστεί η εισβολή και σε άλλες περιοχές, όπως αναμένουν οι Αμερικανοί.

Όμως, το Πεντάγωνο ενισχύει τις χώρες του ΝΑΤΟ που γειτονεύουν με τη Ρωσία. Έστειλε στις βαλτικές χώρες και μαχητικά F-35, πολεμικά ελικόπτερα Απάτσι και στρατιώτες, οι οποίοι -εάν η Ρωσία απειλήσει τις νατοϊκές χώρες, θα λάβουν μέρος και θα ενισχύσουν την άμυνα τους.

Έχει συναποφασιστεί με τους υπόλοιπους συμμάχους του ΝΑΤΟ να προστατευθεί το έδαφος των χωρών-μελών με όλα τα μέσα. Στο ερώτημα εάν αναμένουν τον κ. Πούτιν να περνά όλες τις κόκκινες γραμμές, η απάντηση είναι πως η ανάλυση των τελευταίων κινήσεων του δείχνουν ένα άνθρωπο σε εθνικιστική παράκρουση.

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν θα δείξουν σύντομα τα δόντια τους. Πιστεύουν ότι το κτύπημα στην οικονομία, αλλά και στον στενό κύκλο των συνεργατών του, θα είναι καταλυτικό. Όπως λέμε πάντα, μένει να αποδειχθεί.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει αποφασίσει να προχωρήσει και με νέες κυρώσεις. Δεν λένε το πότε θα ανακοινώσει αυτά τα νέα μέτρα, αλλά -όπως είναι λογικό- θα περιμένει να μετρήσει τις νέες κινήσεις του κ. Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας.

  • Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, που κατέληξε ότι προχθές απλά ξεκίνησε η νέα εισβολή, επιμένει ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ανατολική Ουκρανία. Αυτή τη φορά νοιώθει ότι έχει την ισχύ να σαρώσει την Ουκρανία και να την θέσει υπό κατοχή. Και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς -και οι Αμερικανοί το θυμούνται- ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας είναι ρωσόφωνοι.

Με βάση την πληροφόρηση των μυστικών υπηρεσιών, ο πρόεδρος Μπάιντεν δημοσιοποίησε ότι η απόφαση για επίθεση στο Κίεβο και σε άλλες μεγάλες πόλεις είναι ειλημμένη. Οι υπηρεσίες ψυχολογούν τον κ. Πούτιν ως ένα άνθρωπο χωρίς αισθήματα, που κυριαρχείται από την ιστορία, την οποία παρουσιάζει με λανθασμένο τρόπο και όπως εξυπηρετεί τα οράματα του.

Ο Λευκός Οίκος, όπως αναλύει τον κ. Πούτιν, θεωρεί ότι απ’ εδώ και πέρα η σχέση της Αμερικής με τη Ρωσία θα είναι όπως την εποχή του ψυχρού πολέμου και χειρότερα.

Τέλος προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ στον πρόεδρο της Ρωσίας. Η κ. Ψάκι δήλωσε ότι δεν δεχόμαστε συμβουλές από ένα άνθρωπο που υποστηρίζει τον Πούτιν. Και απαρίθμησε τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο κ. Τραμπ υποστήριξε τις θέσεις του προέδρου της Ρωσίας.

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του Open και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

Ντροπής πράγματα… Όταν ο Λευκός Οίκος δυσκολεύεται να χαρακτηρίσει ως εισβολή την παράνομη πράξη του Πούτιν: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: