Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας καθώς η Μόσχα σφυροκοπά το Χάρκοβο [βίντεο]

File photo: Στιγμιότυπο από τις συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας στην Λευκορωσία. EPA/SERGEI KHOLODILIN / BelTA / HANDOUT MANDATORY CREDIT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη Λευκορωσία συνεχίζονται, ανέφερε ο Μιχαήλ Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με ανάρτησή του στο Twitter.

Την ίδια ώρα σκληρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στο Χάρκοβο με τις ρωσικές δυνάμεις να σφυροκοπούν την πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Χαρακτηριστικό της ουκρανικής αντίστασης είναι ότι εθελοντές αναπτύσσονται σε ολόκληρη την πόλη, ενώ οδοφράγματα και βόμβες μολότοφ ετοιμάζονται μαζικά από τους πολίτες.

Οι διαπραγματεύσεις είχαν διακοπεί νωρίτερα προκειμένου οι δυο αντιπροσωπείες να έρθουν σε επαφή με τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών τους και επανεκκίνησαν αργά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Κίεβο ο στόχος της Ουκρανίας είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία.

Λϊγο μετά την έναρξη του πρώτου γύρου των συνομιλιών είχε γίνει γνωστό ότι  ουκρανική αντιπροσωπεία  ζητεί την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς, σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας, μετέδωσαν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ανηλεές σφυροκόπημα του Χάρκοβου

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από πυραυλικά πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο μέχρι  σήμερα το πρωί. Την ανακοίνωση έκανε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Χεράσενκο.

“Το Χαρκίβ υπέστη μαζικό βομβαρδισμό από Grad (πύραυλοι). Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν”, σημείωσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook.

 

Με πληροφορίες από Reuters
Λβιβ, Ουκρανία

 

Σπάει παράδοση αιώνων η Ελβετία και υιοθετεί τις κυρώσεις της ΕΕ κατά Ρωσίας: Παγώνει περιουσιακά στοιχεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: