Συγκέντρωση χιλιάδων στρατιωτών στα σύνορα με την Ουκρανία: Η Ρωσία κλείνει τμήμα του εναέριου χώρου




Η Ρωσία έκλεισε μέρος του εναέριου χώρου στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων του Ροστόφ, ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, για λόγους «ασφαλείας» των πολιτικών πτήσεων, αναφέρει ενημερωτικό σήμα της προς τους αεροπόρους.

Το σήμα της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας αναφέρεται σε συγκεκριμένους τομείς και υψόμετρα που θα πρέπει να αποφεύγονται.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει «σχεδόν 200.000 στρατιώτες» σε τομείς γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του προς το έθνος το βράδυ της Τετάρτης της Πέμπτης.

Στα ουκρανικά σύνορα «έχουν λάβει θέσεις περίπου 200.000 ρώσοι στρατιώτες» και «χιλιάδες οχήματα μάχης», είπε, προειδοποιώντας πως η Μόσχα ετοιμάζεται να προκαλέσει «μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη» εντός ημερών.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενδέχεται να ξεκινήσει «από τη μια μέρα στην άλλη» και πιθανόν αυτό θα «γίνει το έναυσμα μεγάλου πολέμου στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Ζελένσκι, ο οποίος εκφώνησε το διάγγελμά του προς τους πολίτες στα ρωσικά, όχι στα ουκρανικά, όπως συνηθίζει.

Ακόμη, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους είπε πως επιδίωξε, χωρίς επιτυχία, να έχει τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με φόντο τον φόβο πως επίκειται άμεσα ρωσική εισβολή.

«Ανέλαβα την πρωτοβουλία (…) να ζητήσω τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αποτέλεσμα: σιωπή», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τουλάχιστον πέντε ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην πόλη Ντανιέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, που βρίσκεται στα χέρια των αυτονομιστών, μεταδίδει ανταποκριτής του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Μετά τις εκρήξεις, θεάθηκαν στρατιωτικά οχήματα να κινούνται προς τον τόπο από όπου ακούστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μερικές ώρες νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωνε ότι οι αρχές των δύο αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών της ανατολικής Ουκρανίας ζήτησαν στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία για να απωθηθεί η «επίθεση» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Μόσχα, Russian Federation

Τρομακτική προειδοποίηση του Μπλίνκεν: Η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει επίθεση προτού ξημερώσει…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: