Ουκρανικός στρατός: Αποκρούουμε αεροπορική επίθεση των εισβολέων, δεν υπάρχει απόβαση στην Οδησσό

H εθνική σημαία της Ουκρανίας πάνω από την Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου. EPA/SERGEY DOLZHENKO




Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας αποκρούει αεροπορική επίθεση των εισβολέων, ενώ διαβεβαίωσε πως οι πληροφορίες ότι έγινε απόβαση ρωσικών δυνάμεων στην Οδησσό είναι ψευδείς.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε τους συμπολίτες του να «μην πανικοβάλλονται» καθώς άρχισε ρωσική επίθεση και τους υποσχέθηκε τη «νίκη», γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε όλη την επικράτεια.

Το μήνυμα του Ουκρανικού επιτελείου σε μετάφραση μέσω Facebook

Μήνυμα του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Σήμερα 24 Φεβρουαρίου στις 5.00 οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας ξεκίνησαν εντατικούς βομβαρδισμούς των μονάδων μας στα ανατολικά, ενώ επίσης εξαπέλυσαν χτυπήματα με ρουκέτες στα αεροδρόμια Boryspil, Ozernomu, Kulbakinomu, Chuguev, Kramatorsk, Chornobayivtsi, και ούτω καθεξής μέσω στρατιωτικών αντικειμένων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Παράλληλα, ο επιτιθέμενος εκτόξευσε βομβαρδισμούς πυροβολικού της επικράτειας και των οικισμών της Ουκρανίας κατά μήκος των κρατικών συνόρων.
Μάχεται η Πολεμική Αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για την αεροπορική επίθεση του τάνκερ. Οι αμυντικές δυνάμεις του κράτους βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, καταλαμβάνουν και διατηρούν αμυντικές θέσεις. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Οι πληροφορίες για αλεξιπτωτιστές ρωσικών στρατευμάτων στην Οδησσό δεν είναι αληθινές.

«Μην πανικοβάλλεστε, είμαστε έτοιμοι για όλα, θα νικήσουμε», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έπληξε στρατιωτικές υποδομές και θέσεις της συνοριοφρουράς.

 

Λίγη ώρα αργότερα, ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα.

Η ρωσική επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας, σκοπό έχει «να καταστραφεί το ουκρανικό κράτος, να καταληφθεί η επικράτειά της διά της βίας και να επιβληθεί κατοχή», ανέφερε εξάλλου το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κίεβο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «δράσει αμέσως», να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

«Μόνο εάν δράσουμε ενιαία και σθεναρά μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας».

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε νωρίτερα ότι βάζει στο στόχαστρο με «όπλα υψηλής ακρίβειας» στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.

Mε πληροφορίες από AFP, DPA μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Λεπτό προς λεπτό: Οι δραματικές εξελίξεις από την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: