Ο Λευκός Οίκος αποκλείει “σε αυτό το στάδιο” σύνοδο κορυφής Μπάιντεν με Πούτιν: “Ασφαλώς δεν σχεδιάζεται”…

File photo Κυρώσεις προσωπικά κατά των Πούτιν – Λαβρόφ ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι EPA, Chris Kleponis, POOL




«Ασφαλώς» δεν σχεδιάζεται σύνοδος κορυφής των προέδρων των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «σε αυτό το στάδιο», ξεκαθάρισε ο Λευκός Οίκος, μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν πως ακυρώθηκε η συνάντηση που θα είχε αύριο με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ που υποτίθεται πως θα ήταν προπαρασκευαστική.

«Σε αυτό το σημείο ασφαλώς δεν σχεδιάζεται», όπως το έθεσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, συμπληρώνοντας ότι θα απαιτείτο να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία για να οργανωθεί τέτοια σύνοδος κορυφής.

Ο Άντονι Μπλίνκεν ακυρώνει τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι δεν θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη όπως ήταν προγραμματισμένο με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα ως ανεξαρτήτων κρατών των δύο αποσχισθεισών αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία.

«Τώρα που βλέπουμε ότι η εισβολή άρχισε και ότι η Ρωσία απέρριψε καθαρά τη διπλωματία, δεν έχει κανένα νόημα μια συνάντηση», δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ουκρανό ΥΠΕΞ, τον Ντμίτρο Κουλέμπα.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν το «πάγωμα» του Nord Stream 2 και ανακοινώνουν τα δικά τους μέτρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: