Με το δάχτυλο στη σκανδάλη στην Ουκρανία: Τι θα ακολουθήσει; Πόλεμος για την Ταϊβάν;

File photo: Το ρωσικό υποβρύχιο Rostov-on-Don κατευθύνεται από τον Βόσπορο στη Μαύρη Θάλασσα – πίσω διακρίνεται το Μπλε Τζαμί και η Αγία Σοφία στην Κωσνταντινούπολη. 13 Φεβρουαρίου 2022. EPA, ERDEM SAHIN




Του ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ*

Δύση εναντίον Ρωσίας και διπλωματία εναντίον πολέμου! Τα τηλέφωνα μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας έχουν πάρει φωτιά και όλοι ετοιμάζονται για το μεγάλο “μπαμ”, όπου η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία και τότε για μια ακόμη φορά, όλα θα αλλάξουν.

Οι ΗΠΑ κάνουν σύσταση στους πολίτες της που ζουν στην Ουκρανία, να εγκαταλείψουν την χώρα, ενώ άλλες χώρες “αδειάζουν” Προξενεία και Πρεσβείες, με φόντο το ενδεχόμενο πολέμου.

  • Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, σε ανακοίνωση του, συστήνει στου Έλληνες πολίτες να μείνουν σε επαφή με την Ελληνική Πρεσβεία στην Ουκρανία, ενώ παραθέτει και τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Ασφαλώς όμως μια πιθανή σύρραξη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μόνο ανεπηρέαστους δεν θα μας αφήσει. Για την ακρίβεια, η Ελλάδα θα πληγεί σε τρεις βασικούς τομείς. Η ενέργεια, ο τουρισμός και οι εξαγωγές, θα χτυπηθούν ως παράπλευρες απώλειες μιας μεγάλης κρίσης στην γειτονιά της Ευρώπης.

Ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Μπάιντεν, ανέφερε σε δήλωση του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι βέβαιες για μια κλιμάκωση της κατάστασης την επόμενη εβδομάδα. Προειδοποιεί μάλιστα για μια εισβολή, ακόμα και πριν την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή πριν τις 20 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σάλιβαν, στην συνέχεια την ομιλίας του διευκρίνισε, ότι δεν έχει πληροφορίες που να θέλουν τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, να έχει πάρει την τελική του απόφαση για επίθεση.

Από την άλλη μεριά, οι δύο ηγέτες ΗΠΑ και Ρωσίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Πρόεδρο Μπάιντεν να ξεκαθαρίζει, ότι μια εισβολή σε εδάφη της Ουκρανίας θα είχε “σκληρό κόστος” για την Ρωσία.

Μια ακόμα μεγαλύτερη κρίση όμως, ίσως να είναι μπροστά μας! Μια κρίση μάλιστα, που σίγουρα κανείς δεν θέλει να κοιτάξει στα μάτια.

Ειδήσεις θέλουν την Κίνα που εμφανίζεται τώρα ως παρατηρητής της κατάστασης στην Ουκρανία, να “γλυκοκοιτάζει” το μοντέλο της Ρωσίας, για την Ταιβάν, ενώ ο Άντονι Μπλίνκεν, έχει μεταβεί για επαφές με το ομόλογο του στην Αυστραλία.

Ο διπλωματικός πυρετός κρατάει πολύ καλά, καθώς ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η Κίνα απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ με πόλεμο, αν στηρίξουν την ανεξαρτησία της Ταιβάν!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Κύπρος, Ιράκ, Ουκρανία: Το πραγματικό κίνητρο των εισβολέων είναι ο επεκτατισμός και ο ηγεμονισμός

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: