Κινητοποιήσεις σε Λέσβο-Χίο κατά των κλειστών δομών: Εμφανή κίνητρα αποδίδει το υπουργείο και ζητεί ενότητα

File Photo: Η κυβέρνηση αντιμετώπισε με επιτυχία τη μεταναστευτική κρίση στα νησιά του Αιγαίου, μειώνοντας δραστικά τις ροές και προχωρώντας σε γενναία αποσυμφόρηση των δομών, σχολιάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ μέσω ΚΥΠΕ




Με αφορμή την σύσκεψη των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων, σήμερα στη Μυτιλήνη, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, και στην οποία αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων στις 23 Φεβρουαρίου εναντίον της κατασκευής νέων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών στα δυο νησιά, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Η κυβέρνηση αντιμετώπισε με επιτυχία τη μεταναστευτική κρίση στα νησιά του Αιγαίου, μειώνοντας δραστικά τις ροές και προχωρώντας σε γενναία αποσυμφόρηση των δομών. Όπως ακριβώς υποσχέθηκε στους νησιώτες. Ολοκληρώνει τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές, όπως είχε τονίσει προεκλογικά, ως πολιτική επιλογή.

Η Σάμος ήδη ξεπέρασε την κρίση. Δυστυχώς, κάποιοι διαιωνίζουν το πρόβλημα σε Λέσβο και Χίο, με εμφανή πλέον κίνητρα. Φάνηκε στις σημερινές τοποθετήσεις. Επιλέγουν το διχασμό, αν και γνωρίζουν καλά ότι το Μεταναστευτικό είναι μια κρίση που απαιτεί -προπάντων- ενότητα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ανταπόκριση Σ. Μπαλάσκα
Ελλάδα Μυτιλήνη 

Δουλεμπορικό με 180 μετανάστες από την Τουρκία αναχαίτισε το Λιμενικό: Δείτε φώτο και βίντεο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: