Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν μεταγωγικό με 150 κομάντος, ελικόπτερο και ένα Σουχόι SU 25 [βίντεο]

File photo Στιγμιότυπο από τη Ρωσική επίθεση φωτο από την τηλεόραση του CNN




Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως γύρω στα μεσάνυχτα κατέρριψε ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο και ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-25 κοντά στην περιοχή Καλίνιβκα.

Νωρίτερα είχε γνωστοποιήσει ότι κατέρριψε ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 που μετέφερε αλεξιπτωτιστές, κοντά στην περιοχή Βασίλκιβ, περίπου 35 χιλιόμετρα μακριά από το Κίεβο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στους συμπατριώτες του, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, υπογραμμίζοντας ότι η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ώρες και εκτιμώντας ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν άμεσα να καταλάβουν το Κίεβο.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής ότι κατέρριψαν ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε 150 αλεξιπτωτιστές στα περίχωρα του Κιέβου.

Το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στο Βασίλκιβ, 20 μίλια νότια του Κιέβου, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός.

Η τύχη των επιβαινόντων ήταν ασαφής. Τα αεροσκάφη – στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη μεσαίου βεληνεκούς, που τέθηκαν σε λειτουργία για πρώτη φορά το 1974 – μπορούν να χωρέσουν 150-225 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες και χρησιμοποιούνται για τη ρίψη αλεξιπτωτιστών στη μάχη και τον ανεφοδιασμό όπλων.

Το Vasylkiv φάνηκε, στις 3 το πρωί τοπική ώρα (8 μ.μ. ανατολικά), να είναι το επίκεντρο σκληρών μαχών.

Το Nexta, ένα τοπικό δίκτυο μέσων ενημέρωσης, ανέφερε ότι Ρώσοι «ντυμένοι με τη στολή της ουκρανικής εθνικής αστυνομίας» επιτέθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στο Vasylkiv, πυροβολώντας Ουκρανούς στρατιώτες.

«Αμέσως μετά μπήκε μια ομάδα Ρώσων στρατιωτικών σε ένα φορτηγό. Γίνεται σκληρός αγώνας», ανέφερε η τοποθεσία.

Λίγο μετά την κατάρριψη του αεροπλανοφόρου, η Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας είπε ότι η αεράμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος στενής υποστήριξης και ένα ελικόπτερο στο Ντονμπάς.

Ένα πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος S-300 κατέστρεψε ένα ρωσικό Sukhoi Su-25 και ένα απροσδιόριστο ελικόπτερο τα μεσάνυχτα, δήλωσαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και DailyMail
Ελλάδα Αθήνα   

Δραματική δήλωση Ζελένσκι: Απόψε θέλουν οι Ρώσοι να τελειώνουν με το Κίεβο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: