FIFA και UEFA πέταξαν έξω από κάθε διοργάνωση Εθνική Ρωσίας και όλους τους ρωσικούς συλλόγους

Πανό στα ουκρανικά χρώματα πριν από τον τελικό του Αγγλικού Λιγκ Καπ EPA/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY.




Την αναστολή της συμμετοχής τόσο της ρωσικής εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας όσο και όλων των ρωσικών συλλόγων από τις διοργανώσεις τους, αποφάσισαν FIFA και UEFA.

Σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο αναφέρεται:

«Μετά τις αρχικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αποφάσεις οι οποίες που προέβλεπαν τη λήψη πρόσθετων μέτρων, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι η συμετοχή για όλες τις ρωσικές ομάδες, είτε εθνικές αντιπροσωπευτικές είτε ομάδες συλλόγων, θα ανασταλεί τόσο από τις διοργανώσεις της FIFA όσο και από αυτές της UEFA, μέχρι νεωτέρας.

Αυτές οι αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, από τα αντίστοιχα ανώτατα όργανα λήψης αποφάσεων και των δύο θεσμών για τέτοια επείγοντα θέματα.

Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο εδώ και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία. Και οι δύο Πρόεδροι ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων».

Στον πάγο και από την Euroleague

Nωρίτερα, κατόπιν τηλεδιάσκεψης, και η Euroleague αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων, τόσο στο πρώτο τη τάξει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όσο και στο δεύτερο, δηλαδή το EuroCup, για όσο διαρκεί ο πόλεμος.

Η απαγόρευση αφορά τρεις ρωσικές ομάδες της Euroleague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν), καθώς και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο EuroCup.

Οι ρωσικές ομάδες ίσως να έχουν την ευκαιρία να δώσουν τους εναπομείναντες αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής περίοδου αν ο πόλεμος τελειώσει σύντομα και υπάρχει χρόνος για διεξαγωγή των εξ αναβολής αναμετρήσεων. Στην αντίθετη περίπτωση, η Euroleague τονίζει πως θα ακυρωθούν οι αγώνες των ρωσικών ομάδων για να διαμορφωθούν αναλόγως οι βαθμολογίες.

Αθλητές προτρέπουν τη ΔΟΕ και την ΔΠΕ να αποκλείσουν την Ρωσία και την Λευκορωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: