Εκκωφαντική έκρηξη στο Κίεβο ενώ τεράστιο ρωσικό κομβόι 27 χιλιομέτρων αργοκυλά προς την καρδιά της πόλης

File photo Στιγμιότυπο από το βίντεο με έκρηξη έξω από Κίεβο μετά από ρωσικό βομβαρδισμό




Ενδείξεις ότι το Κίεβο δέχεται εκ νέου επίθεση από ρωσικές δυνάμεις καταγράφονταν λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ της Δευτέρας.

Ο ανταποκριτής του ΒΒC Κλάϊβ Μάϊρι μεταδίδει ότι οι σειρήνες αεράμυνας ακούστηκαν ξανά στην ουκρανική πρωτεύουσα αναγκάζοντας τους κατοίκους της να σπεύσουν εκ νέου στα καταφύγιά τους.

Την ίδια στιγμή, δορυφορικές φωτογραφίες της εταιρίας Μaxar εμφανίζουν τις δυνάμεις του Πούτιν να εξακολουθούν να κινούνται προς την ουκρανική πρωτεύουσα.

handout satellite image made available by Maxar Technologies shows forces deployment File Photo: Ρωσικές δυνάμεις έχοντας κυκλώσιε την πόλη της Ζντιζίβκα. SATELLITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES

 

Η έδρα του ανταποκριτού του βρετανικού δικτύου ταρακουνήθηκε από πυραύλους που έπεσαν σε κοντινή απόσταση και τα παράθυρα τραντάχθηκαν.

 

Ο ίδιος μεταδίδει ότι η μάχη φαίνεται να πλησιάζει ακόμη περισσότερο στην καρδιά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οσον αφορά τις κυκλωτικές κινήσεις έξω από το Κίεβο: Το Reuters μεταδίδει ότι βάσει των δορυφορικών φωτογραφιών οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν να πλησιάζουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Μάλιστα η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή εκτείνεται σε μήκος 27 χιλιομέτρων!

Η Maxar Technologies αναφέρει ότι το κονβόι στο ανατολικό άκρο του αεροδρομίου Antonov περιέχει δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς, ρυμουλκούμενο πυροβολικό και οχήματα υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης και συνεζίζει να κινείται νότια προς το Κίεβο.

Πηγή: BBC, Reuters via US NEWS World Report

 

Ο Ζελένσκι υπέγραψε την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην Eυρωπαϊκή Ενωση [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: