Διαδήλωση και στην Πάφο: Κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Εκδήλωση διαμαρτυρίας, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο από Ουκρανούς κατοίκους της Πάφου. ΚΥΠΕ/Κ.Περικλέους




Εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από Ουκρανούς κατοίκους Πάφου  στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου.

Με πλακάτ στα οποία γράφονταν συνθήματα όπως « Oι Ουκρανοί πληρώνουν με τη ζωή τους για το swift σας “ “stop swift for Russia”, ” σταματήστε τον πόλεμο”, “σταματήστε τον Πούτιν”,“Kύπρος θυμήσου το 74”, “ Ευρώπη σκέφτεσαι ακόμα ;” , και  “που είναι η εγγύηση για το 1994” και τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο της Ουκρανίας,  κάτοικοι της Πάφου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα  στο   παραλιακό μέτωπο της Κάτω Πάφου εκφράζοντας την αντίθεση τους με την βάρβαρη εισβολή που δέχτηκε η χώρα τους από την Ρωσία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ η Ουκρανή  κάτοικος  Πάφου  Άλα Νικολαϊδου που για 28 έτη διαμένει στην Πάφο,  εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για τον πόλεμο στην χώρα της αναφέροντας πως είναι πολύ δύσκολο κάποιος ξένος να μπαίνει στο σπίτι σου και να κάνει ότι θέλει.  Εμείς συνέχισε, “ θέλουμε να ακούσει όλος ο κόσμος και να σταθεί δίπλα μας “, δηλώνοντας πως “η Ουκρανία πρέπει να είναι ελεύθερη και ο Πούτιν να φύγει από την χώρα μας” .

Από την πλευρά της η Ειρήνα Μανουκόσβσκα  που κατάγεται από την Ουκρανία και διαμένει δύο χρόνια στην Κύπρο ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι ο σύζυγος της βρίσκεται στην Ουκρανία και πως οι βόμβες σκοτώνουν τα παιδιά τους. Πρόσθεσε πως η επιθυμία της είναι όπως σταματήσει αυτή η κατάσταση στην χώρα της και επέλθει ειρήνη . Ο πόλεμος στην χώρα της συνέχισε, η κ. Μανουκόσβσκα δεν έχει σχέση με την  Ουκρανία μόνο, αλλά με την δημοκρατία και την ελευθερία.

Η Κορίνα Λισκαβίδου,  που συμμετέχει καθημερινά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συμπατριωτών τους και επί σειρά ετών κάτοικος Πάφου, χαρακτήρισε πολύ άσχημη την κατάσταση στην Ουκρανία.

Δυστυχώς πρόσθεσε συγγενείς μας,  δεν μπορούν να φύγουν.  Παιδιά κρύβονται κάτω στα υπόγεια σε μια προσπάθεια να  προστατευτούν από το σφυροκόπημα των βομβών.  Ερωτηθείσα σχετικά σημείωσε πως οι  συγγενείς της, βρίσκονται στο Κίεβο αλλά ολόκληρη η Ουκρανία βιώνει βομβαρδισμούς και έναν κανονικό πόλεμο.

Εξάλλου η Ελπίδα Λισκαβίδου ευχήθηκε όπως σύντομα σταματήσει αυτή η κατάσταση με τον ανελέητο πόλεμο που δέχεται η αγαπημένη της χώρα.

 Ερωτηθείς για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ο Επίτιμος Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πάφο Γιαννάκης Αριστοδήμου ανέφερε πως στην Πάφο διαμένουν περίπου 1.100  Ουκρανοί υπήκοοι, και πως όταν αισθάνονται αδικημένοι εκφράζουν την διαμαρτυρία  τους, όπως συμβαίνει και στην προκειμένη περίπτωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Κική Περικλέους/ΘΝΕ
Πάφος, Κύπρος

Κύπρος: Η Λευκωσία δεν έχει αντιταχθεί σε καμία κύρωση κατά της Ρωσίας ούτε στον αποκλεισμό της από Swift

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: