Αντίδραση-Απάντηση μέσα στην έδρα του ΟΗΕ: Ουκρανία-Κύπρος=Εισβολή! Να σας υπενθυμίσω ότι είμαι πρόσφυγας από το 1974!

United Nations Secretary General Antonio Guterres briefs reporters on the situation on the Ukraine-Russia borders, at United Nations headquarters in New York, New York, USA, 22 February 2022. EPA, JASON SZENES




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ – Νέα Υόρκη

Τεταρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022, έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη: Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία,δυστυχώς είναι γεγονός.

Παρευρίσκομαι στην καθιερωμένη ενημέρωση του εκπρσοσώπου του ΟΗΕ, προς τα ΜΜΕ. Το ερώτημα και η απορία μου, ερώτημα και απορία χιλιάδων συμπατριωτών μας σε Κύπρο και Ελλάδα:

“O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ χαρακτήρισε την απόφαση του Ρώσου Προέδρου Πούτιν να αναγνωρίσει τις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ της Ουκρανίας ως ανεξάρτητες, ως παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας. Γιατί ο ΓΓ δεν εξέδωσε παρόμοια δήλωση σχετικά με την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Κύπρου από την Τουρκία;

Πριν λίγα λεπτά, πολύ σωστά αναφερθήκατε στους κινδύνους σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Αυτοί οι κίνδυνοι ισχύουυν για όλα τα κράτη εκτός της Κύπρου; Είναι αυτή μια δίκαιη μεταχείριση σύμφωνα με τις αρχές του ΟΗΕ;”.

  • Ο εκπρόσωπος με “ενθάρρυνε” να κάνω έρευνα για τα όσα έχει πει ο Γ.Γ. για την Κύπρο στα μέσα του ’70 και ξεκίνησε να αναφέρεται στις προσπάθειες και τις καλές υπηρεσίας του στο Κυπριακό, κ.λπ., κ.λπ. κ.λπ..

Κι ενώ μιλούσε και ξαναέλεγε τα ίδια και τα ίδια, από την μια θαύμαζα την πειθαρχία του να (μην) μας απαντά όλα αυτά τα χρόνια αλλά από την άλλη, σιγόβραζα για την ανεπαρκή και παθητική πολιτική μας που συνέβαλε στο μέγιστο για την εξίσωση του θύματος με το θύτη.

Δεν θα το κρύψω, υπάρχουν φορές που μας κάνουν να νιώθουμε σαν εξωγήινοι μέσα στην έδρα του ΟΗΕ. Επίσης, έχω την αίσθηση ότι την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος έκανε διάφορους συνειρμούς, βλέποντας με όντως σαν “εξωγήινο”.

Άλλωστε, ποιος είμαι εγώ που θα έρθω “ενάντια” στην πολιτική του ‘yes sir”; Ποιος είμαι εγώ που θα “βγάλω γλώσσα” μέσα στο κτίριο του ΟΗΕ; Ποιος είμαι εγώ, που ήρθα από το πουθενά (αλήθεια, που ακριβώς είναι η Κύπρος;)!

Και χωρίς να το καταλάβω, μάλλον πρέπει να ήρθε ο Μηλιώκας μπροστά μου για να μου δώσει ένα χαστούκι:

“Για το καλό μου, για το καλό μου έχει μουδιάσει το κορμί και το μυαλό μου” και αμέσως απάντησα/αντέδρασα ενστικτωδώς (μετά και την ολοκλήρωση της απαγγελίας του ποιήματος από τον ΟΗΕ):

“Να σας υπενθυμίσω ότι είμαι πρόσφυγας από το 1974. Πέραν της έρευνας, δεν ξεχνώ!”

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Associate Professor στην Νέα Υόρκη σε θέματα Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και Hellas Journal.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Κόμματα χωρίς ταυτότητα! Χωρίς στέρεες προτάσεις, χωρίς προσανατολισμό, περιπλανώνται και διασύρονται στο ψάξιμο υποψηφίων-σωσιβίων!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: