Αδιόρθωτοι οι Ρώσοι στο Σ.Α. του ΟΗΕ: Δεν έχουν καμία πρόθεση να επιτρέψουν …«λουτρό αίματος» στο Ντονμπάς!

Russian Ambassador to the United Nations and current Security Council President Vassily Nebenzia addresses an emergency meeting on the situation between Ukraine and Russia at United Nations headquarters in New​ York, New York, USA, 21 February 2022. EPA, JASON SZENES




Η Μόσχα δεν έχει κλείσει την πόρτα στη «διπλωματία» για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, αλλά εννοεί να αποτρέψει το επαπειλούμενο «λουτρό αίματος» στις περιφέρειες που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας που το Κρεμλίνο αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη.

Τα παραπάνω, τόνισε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο ρώσος πρεσβευτής στον διεθνή οργανισμό, ο Βασίλι Νεμπένζια.

«Παραμένουμε ανοικτοί στη διπλωματία, υπέρ της διπλωματικής λύσης Ωστόσο, δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτρέψουμε να διαπραχθεί λουτρό αίματος στο Ντονμπάς», είπε ο ρώσος διπλωμάτης απευθυνόμενος στους ομολόγους του στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Τόνισε πως η Μόσχα δεν μπορούσε να επιτρέψει τους νέους «στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς» του Κιέβου.

Ο Βασίλι Νεμπένζια προειδοποίησε εξάλλου τις δυτικές δυνάμεις να το «σκεφτούν δύο φορές» προτού προχωρήσουν σε ενέργειες οι οποίες θα επιδείνωναν την κατάσταση στην Ουκρανία.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP και το Reuters
Νέα Υόρκη, United Nations

Άρματα μάχης κινούνται προς τη Ντανιέτσκ μεταδίδει το Reuters: Προηγήθηκε η απόφαση του Πούτιν για ανάπτυξη δυνάμεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: