Βομβαρδισμένο τοπίο η Συγγρού: Κλειστή και σήμερα, συντρίμμια σε ακτίνα 200 μέτρων [video]

Το κτήριο επί της Λεωφόρου Συγγρού 3 έχει υποστεί σοβαρές ζημίες ύστερα από ισχυρή έκρηξη που έγινε στον ημιώροφο, στην Αθήνα, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Πολεμικό σκηνικό θυμίζει η λεωφόρος Συγγρού μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί σε κτίριο του αριθμού 3, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος και να συγκλονιστεί σε μεγάλη ακτίνα το κέντρο της Αθήνας.

Η λεωφόρος Συγγρού παραμένει κλειστή από το ύψος της Φιλελλήνων στο καθοδικό της ρεύμα μέχρι τον Νέο Κόσμο και την διασταύρωση με την Οδό Φραντζή. Κλειστό και το ανοδικό ρεύμα επίσης μέχρι την Φιλελλήνων.

Η λεωφόρος θα παραμείνει κλειστή μέχρι αύριο το μεσημέρι καθώς θα πρέπει πρώτα να καθαριστεί ο δρόμος από τα συντρίμμια και να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τις γύρω επιχειρήσεις, τους οδηγούς και τους πεζούς.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη καθώς ολόκληρες τζαμαρίες κυριολεκτικά κρέμονται στο κενό. Φορτηγά του Δήμου Αθηναίων και ιδιωτών φορτώνουν και απομακρύνουν τα συντρίμμια από το σημείο.

Πηγές της Αστυνομίας υπογραμμίζουν ότι ήμασταν τυχεροί που η σημερινή μέρα ήταν αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

  • Σημειώνεται ότι κλειστές παραμένουν ακόμη οι οδοί Αμαλίας και Φιλελλήνων

Παράλληλα, η Πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνες, μαζί με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, για τα αίτια της έκρηξης. Για τον ίδιο σκοπό έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι όλες οι ενδείξεις συντείνουν στην διαρροή αερίου ως αιτία της έκρηξης. Μάλιστα, ο ίδιος ο τραυματίας φέρεται να έχει δηλώσει ότι ήδη από χθες ήταν αισθητή η οσμή αερίου.

Έκρηξη στη Συγγρού: Διαρροή αερίου η πιθανότερη αιτία * Μύριζε από χθες λέει ο τραυματίας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: