Ουκρανικό «διάβημα» στο Netflix για την «Εμιλι στο Παρίσι»: Η Πέτρα του σκανδάλου που ενόχλησε το Κίεβο

Φωτογραφία από τον ιστότοπο του Netflix




Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Ολεξάνταρ Τκσατσένκο προέβη σε διαμαρτυρία προς την Netflix για τον τρόπο που παρουσιάζει μια νεαρή Ουκρανή, τον νέο κύκλο επεισοδίων της σειράς «Η Εμιλι στο Παρίσι».

Ο επίμαχος ρόλος αφορά την Πέτρα, μια νεόκοπη φίλη της Εμιλι -πρωταγωνίστριας της σειράς- η οποία εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, να κλέβει ένα μαγαζί παρασύροντας προσωρινά στην κλοπή και την Έμιλι.

Ο Τκσατσένκο χαρακτήρισε την εικόνα της Πέτρα ως «προσβλητική».

H Ουκρανή φίλη της Εμιλι. Στιγμιότυπο από την ταινία.

Η Πέτρα, την οποία υποδύεται η Ουκρανή ηθοποιός Ντάρια Πάντσενκο, εμνφανίζεται επίσης να έχει κακή αίσθηση του γούστου στο ντύσιμο και να φοβάται μήπως απελαθεί.

«Στην Εμιλι στο Παρίσι, βλέπουμε την καρικατούρα μιας Ουκρανής που είναι απαράδεκτη. Είναι επίσης προσβλητική», έγραψε ο κ. Τκατσένκο στο Telegram και διερωτήθηκε: «Έτσι φαίνονται οι Ουκρανοί στο εξωτερικό;».

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τκαντσέκο έστειλε ήδη επιστολή διαμαρτυρίας στο Netflix.

Μία Ουκρανή, κάτοικος Παρισίων, συμφώνησε με την κριτική του υπουργού.

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η εικόνα των Ουκρανών στη δεύτερη σεζόν, στο 4ο επεισόδιο είναι τόσο χαμηλού κόστους κόλπο, απόλυτο σκάνδαλο και ντροπή», έγραψε η Γεβγένια Χαβρίλκο σε ανάρτηση στο Instagra με περισσότερα από 75.000 likes.

Αλλοι πάντως επέλεξαν να υπερασπιστούν το σόου, όπως η ουκρανή παραγωγός ταινιών Νατάλκα Γιακίμοβιτς: «Αρα σε μια τηλεοπτική σειρά, οι αρνητικοί χαρακτήρες πρέπει να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από Ουκρανοί; Προφανώς όλοι θα θέλαμε να είναι από τη Μόσχα, αλλά δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις».

Δεν είναι η πρώτη φορά που «Η Έμιλι στο Παρίσι» δέχεται κριτική για τον τρόπο που απεικονίζει διάφορες εθνικότητες.

Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη σεζόν επικρίθηκε, ιδιαίτερα στη Γαλλία, για την προώθηση στερεοτυπικών εικόνων της πόλης και των κατοίκων της.

Παρουσιάζει τους Γάλλους ως αγενείς ανθρώπους που φορούν μπερέδες και συχνά απατούν τους συντρόφους τους, έλεγε η σχετική κριτική.

Στη νέα σειρά της εκπομπής εμφανίζεται επίσης ο Άλφι, μια στερεοτυπική φιγούρα Βρετανού που περνά την ώρα του πίνοντας σε παμπ και βλέποντας ποδόσφαιρο.

Ο Ντάρεν Σταρ, δημιουργός της σειράς, έχει πάντως πρόσφατα υπερασπισθεί το έργο του, λέγοντας: «Ήθελα να παρουσιάσω το Παρίσι με έναν πραγματικά υπέροχο τρόπο που θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ερωτευτούν την πόλη με τον τρόπο μου», έχει δηλώσει στους New York Times.

Με πληροφορίες από BBC

Ο “Spider-Man” σπάει τα ταμεία: Παραμένει στην κορυφή του box-office της Βόρειας Αμερικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: