Ο Τουρκοαρμένιος συγγραφέας που απελάθηκε από την Αθήνα έφτασε στη Γαλλία: Πικραμένος με την Ελλάδα…

Turkish Armenian writer Sevan Nisanyan and his wife on the Greek island of Samos. Credit: Facebook/Sevan Nisanyan




Ο Τουρκοαρμένιος συγγραφέας και γλωσσολόγος Sevan Nisanyan, ο οποίος συνελήφθη στα τέλη Δεκεμβρίου στο ελληνικό νησί της Σάμου και έκτοτε του ζητήθηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook την Κυριακή ότι έφτασε στο Παρίσι πριν συνεχίσει για την Αρμενία.

“Έφυγα από την Ελλάδα, ένα άλλο παρανοϊκό αστυνομικό κράτος (…) Θα είμαι στο Παρίσι για λίγο, μετά στην Αρμενία για λίγο”, έγραψε στο Twitter την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι στις 30 Δεκεμβρίου συνελήφθη στη Σάμο, αφού οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν να ανανεώσουν την άδεια παραμονής του, σύμφωνα με την Ελληνίδα σύζυγό του Ira Tzourou, η οποία φοβήθηκε ότι ο σύζυγός της θα απελαθεί στην Τουρκία.

Στις 7 Ιανουαρίου, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε τελικά να αφήσει ελεύθερο τον συγγραφέα υπό τον όρο να εγκαταλείψει τη χώρα εντός δύο εβδομάδων.

“Καθώς ο Sevan Nisanyan είναι Αρμένιος πολίτης, μπορεί να φύγει για την Αρμενία εάν το επιθυμεί”, δήλωσε η αρμενική πρεσβεία στην Αθήνα.

Η ελληνική δικαιοσύνη συχνά αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία άτομα που ισχυρίζονται ότι διώκονται εκεί για τις απόψεις τους, επισημαίνει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Le Figaro (AFP) – Un écrivain turco-arménien expulsé de Grèce a rejoint la France

Το Ισραήλ δυσπιστεί, αλλά ο Ερντογάν θέλει: Πολύ επιφυλακτική η Ιερουσαλήμ έναντι της Άγκυρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: