Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι: Η ιταλική κεντροδεξιά προτείνει επίσημα τον Μπερλουσκόνι για Πρόεδρο Δημοκρατίας

File photo Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι . EPA/LUIGI SALSINI *** Local Caption *** 55798646




Έχει συνδέσει το όνομά του με σεξουαλικές ατασθαλίες, έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα και δικαστικές περιπέτειες, βρίσκεται στην ηλικία των 85 ετών και είναι «μάστερ» στις πλαστικές. Και όμως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξαναμπαίνει στη διεκδίκηση του προεδρικού αξιώματος στην Ιταλία.

Και αν όσα συνοδεύουν τον γνωστό ως «Καβαλιέρε» δεν αποτελούν εχέγγυα αξιοπιστίας για κάποιους, δεν ισχύει το ίδιο και για την ιταλική κεντροδεξιά, η οποία πρότεινε και επίσημα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως υποψήφιο για την προεδρία της δημοκρατίας.

Η απόφαση ελήφθη σήμερα το μεσημέρι από τα τρία μεγάλα κόμματα της ιταλικής συντηρητικής παράταξης: την Φόρτσα Ιτάλια, την Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας.

«Τα κόμματά μας θεωρούν ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι το κατάλληλο άτομο για το συγκεκριμένο αξίωμα, με την αξιοπιστία και την εμπειρία που η αξίζει η χώρα μας και επιθυμούν οι Ιταλοί», αναφέρεται σε επίσημο ανακοινωθέν.

Στενοί συνεργάτες, όμως, του Καβαλιέρε, όπως ο πρώην υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησής του, Τζάνι Λέτα, έχουν ήδη εκφραστεί υπέρ μιας λύσης συμβιβασμού, με γνώμονα το συμφέρον όλης της χώρας.

Πληροφορίες από τον ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Ωιμέ, ο Μπερλουσκόνι έτοιμος για bunga bunga στο Κυρηνάλιο: Θέλει να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: