Η μυστική συνάντηση του αρχηγού της CIA με τον Καγκελάριο της Γερμανίας: Η αποκάλυψη για τις κινήσεις των Ρώσων

Ο Τζο Μπάιντεν θα προτείνει τον διπλωμάτη Ουίλιαμ Μπερνς ως υποψήφιο αρχηγό της CIA

FILE PHOTO: Ο αρχηγός της CIA Ουίλιαμ Μπερνς. epa04033582, EPA, YONHAP




Ο Holger Stark υπογράφει άρθρο που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Zeit Online, σύμφωνα με το οποίο ο επικεφαλής της CIA, William Burns, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε μυστική επίσκεψη στο Βερολίνο και συνομίλησε με τον ομοσπονδιακό Καγκελάριο, Olaf Scholz, για την κρίση στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.

Στη συνάντηση, όπως επισημαίνεται, ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων Γερμανών αξιωματούχων, και ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), Bruno Kahl, καθώς επίσης ο σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Jens Plötner, και ο διευθυντής της Καγκελαρίας, Wolfgang Schmidt.

Ο William Burns, o οποίος θεωρείται πολύ καλός γνώστης της Ρωσίας και έχει διατελέσει στο παρελθόν Πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα και αναπληρωτής ΥΠΕΞ, πριν από το ταξίδι του στο Βερολίνο, επισκέφτηκε και το Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Wolodymyr Selenskyj.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Καγκελαρία στο Βερολίνο συζητήθηκε, όπως αναφέρει το άρθρο, η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, με πηγές του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον να κάνουν λόγο για μια «ζοφερή εικόνα».

Ο επικεφαλής της CIA φέρεται να περιέγραψε λεπτομερώς τις στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία, καθώς και το ποιες στρατιωτικές μονάδες θα εμπλέκονταν σε ενδεχόμενη εισβολή στην Ουκρανία.

Μάλιστα, ανέλυσε στους συνομιλητές του το σενάριο που φοβούνται οι ΗΠΑ, ότι δηλαδή οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να προετοιμάζουν επιθέσεις στο έδαφος της Ουκρανίας που να μοιάζουν με επιθέσεις της Ουκρανίας σε ρωσικά συμφέροντα (false flag operations), ώστε να έχει η Μόσχα ένα πρόσχημα να επιτεθεί.

Οι ΗΠΑ φοβούνται την κλιμάκωση στο Donbass, όπου ο ουκρανικός στρατός είναι αντιμέτωπος με τους αυτονομιστές, και στην Κριμαία.

Είναι αβέβαιο αν αυτό είναι που επιδιώκει ο Putin, καθώς πρόκειται για ερώτημα που ούτε ο William Burns μπορεί να απαντήσει, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ωστόσο ο επικεφαλής της CIA εξήγησε στους συνομιλητές του ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έχει απομονωθεί και περιβάλλεται σχεδόν αποκλειστικά από στρατηγούς και αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών.

Στις συζητήσεις στην ομοσπονδιακή Καγκελαρία ετέθη και το θέμα της αντίδρασης της Δύσης, επισημαίνει ο Holger Stark, που σχολιάζει ότι μέχρι στιγμής ο Καγκελάριος Olaf Scholz αποφεύγει να θέσει κόκκινες γραμμές στο ζήτημα της διαχείρισης της ουκρανικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, ο William Burns κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να τερματίσει οριστικά το έργο του αγωγού Nord Stream 2 σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σε σχέση με το σενάριο να επιχειρήσει η Ρωσία να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία με ενέργειες που θα παρουσιάζουν την Ουκρανία ως τον επιτιθέμενο, το Βερολίνο εξετάζει και το ενδεχόμενο να υπάρξει σαμποτάζ σε βάρος του υφιστάμενου αγωγού που μεταφέρει ρωσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας, κάτι που θα έπληττε και τη Γερμανία: θα προέκυπτε έλλειμμα 40 δις. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, που το Κρεμλίνο θα προσφερόταν να καλύψει διοχετεύοντας φυσικό αέριο στον Nord Stream 2.

Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει ότι ενώ οι αναλυτές της Ουάσιγκτον εκτιμούσαν έως τώρα ότι ενδεχόμενη εισβολή στην Ουκρανία θα λάμβανε χώρα πιθανόν και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, οι τελευταίες εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών κάνουν λόγο για πιθανή επίθεση στα μέσα ή τέλη Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Zeit Online

“(Γκρίζοι) Λύκοι στα γερμανικά τζαμιά”: Μεγάλη αποκάλυψη για τη σχέση τους με την κυβέρνηση του Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: