Αλήτες κουκουλοφόροι έδειραν καθηγητή σε γεμάτο αμφιθέατρο: Η κυβέρνηση συνεχίζει τις φανφάρες [video]

Photo Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter όπου φαίνονται οι κουκουλοφόροι που εισέβαλλαν στο αμφιθέατρο




Επτά κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε αμφιθέατρο του πολύπαθου Οικονομικού Πανεπιστημίουκαι ξυλοκόπησαν καθηγητή μέσα σε αμφιθέατρο την ώρα του μαθήματος.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης (11/1) με τους κουκουλοφόρους να χτυπούν τον καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών.

  • Ο καθηγητής πήγε μόνος του στον “Ευαγγελισμό”, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 10-15 άτομα εισέβαλαν στο αμφιθέατρο εξύβρησαν και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή. Επίσης προκλήθηκε ένταση και με φοιτητές που προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κουκουλοφόροι χτύπησαν και φοιτητές, οι οποίοι προσπάθησαν να προστατέψουν τον καθηγητή τους.

Η εξέλιξη αυτή που γίνεται λίγες ημέρες μετά τις απειλές κατά του πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη και θέτει σε δοκιμασία την αξιοπιστία της κυβέρνησης ως προς την αποφασιστικότητά της να ελέγξει τα φαινόμενα βίας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Δυό χρόνια μετά τις αρχικές της εξαγγελίες και ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία τα ΑΕΙ εξακολουθούν να αποτελούν άντρο έκνομων ομάδων που τα χρησιμοποιούν ως στέκια στα οποία έχουν επιβάλλει ειδικό καθεστώς ατιμωρησίας.

Και αυτό φυσικά δεν αλλάζει με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης αλλά και της ίδιας της πανεπιστημιακής κοινότητας που συμπεριφέρεται ως ομάδα φοβισμένων υπαλλήλων και όχι ως δάσκαλοι που έχουν ευρύτερες υποχρεώσεις απέναντι στην κοινωνία και τους φοιτητές τους.

Έτσι, παρά τις συχνές πομπώδεις και φαμφαρονικές δηλώσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί και τα πανεπιστήμια θα ξαναγίνουν χώρος ελεύθερης διακινησης ιδεών τίποτε δεν αλλάζει. Το αντίθετο επιδεινώνεται.

Δείτε βίντεο με το περιστατικό

 

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Οι απειλές κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ

Υπενθυμίζεται η απειλητική και … «μακάβρια» κίνηση που προχώρησαν άγνωστοι στην περιοχή της Καμάρας το Σάββατο, αφισοκολλώντας σε στάσεις λεωφορείων κηδειόχαρτα, τα οποία καταφέρονται κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» έπειτα από 34 χρόνια, όπως ανέφερε το GRTimes σε ρεπορτάζ.

Το περιστατικό αυτό συνέβη λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Πρύτανης δέχεται απειλές για τη ζωή του, μετά την πρόσφατη λήξη κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου που διήρκησε 34 ολόκληρα χρόνια.

Στις αφίσες αναγράφτηκε με απειλητική φρασεολογία πως ο πρύτανης του ΑΠΘ και «ρουφιάνος», όπως τον αποκαλούν, «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του», ενώ συμπληρώνουν με τον ίδιο στόμφο ότι «Η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι το Βιολογικό».

Απειλές κατά Πρύτανη ΑΠΘ: Αυτά είναι τα κηδειόχαρτα - αφίσες με τη φωτογραφια του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: