Το 70% των κρουσμάτων στην Αττική με παραλλαγή «Όμικρον» λέει ο καθηγητής Τσακρής

File photo: EPA/MOURAD BΟ κ.Τσακρής είπε χαρακτηριστικά ότι ήδη η παραλλαγή Όμικρον έχει κυριαρχήσει βάσει των αναλύσεων των λυμάτων της Αττικής το τελευταίο επταήμερο. ALTI TOUATI




Η νέα παραλλαγή Ομικρον δεν πρόκειται να επικρατήσει, έχει ήδη κυριαρχήσει, τουλάχιστον στην Αττική, ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αθανάσιος Τσακρής.

 Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι, την τελευταία εβδομάδα σε δείγματα που ελήφθησαν από την Αττική, αποδεικνύεται ότι τα ποσοστά της παραλλαγής «Ομικρον» στην κοινότητα είναι πλέον στο 70%.

  • Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι εμβολιασμένοι με τρίτη δόση που νόσησαν είχαν πολύ ήπια συμπτώματα, σε σχέση με τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η πρόεδρος των νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, είχε εκτιμήσει ότι  Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι οι δυο μήνες που θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι μπορεί να δούμε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων αλλά σταδιακά.

Με πληροφορίες από skai.gr

Παγώνη: Δύσκολοι οι επόμενοι δυο μήνες – Θα δούμε ίσως πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: