Ο Σάλιβαν σπεύδει στη Μέση Ανατολή: Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη

United States National Security Advisor Jake Sullivan (Back) and White House Press Secretary Jen Psaki (Front) arrive for a news briefing during which they faced questions on US President Joe Biden’s two-hour video call with President of Russia Vladimir Putin, in the James Brady Press Briefing Room of the White House, in Washington, DC, USA, 07 December 2021. EPA, MICHAEL REYNOLDS, POOL




Ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη, επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ χθες Δευτέρα.

Στην Ιερουσαλήμ, όπου ο κ. Σάλιβαν προγραμματίζει να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, κεντρικό θέμα συζήτησης θα είναι η απειλή του Ιράν.

Ο αμερικανός αξιωματούχος εξήγησε ότι η Ουάσινγκτον μοιράζεται με το Ισραήλ βαθιές ανησυχίες για την πρόοδο που καταγράφει το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Η επίσκεψη του κ. Σάλιβαν, πρόσθεσε, θα επαναβεβαιώσει τη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του εβραϊκού κράτους.

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ εννοούν να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, συμπλήρωσε.

Ο κ. Σάλιβαν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, τον Μαχμούντ Αμπάς, στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με σκοπό την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας για τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, πάντα κατά τον αξιωματούχο.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το dpa
Ουάσινγκτον, United States

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο από την Όμικρον: Το θύμα ένας ανεμβολίαστος πενηντάρης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: