Η μαύρη προπαγάνδα της κατοχικής Τουρκίας για την Κύπρο: Το παραμύθι της απομόνωσης των Τούρκων Κυπρίων

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, με τον κατοχικό ηγέτη Ερσιν Τατάρ λαμβάνουν μέρος, χωρίς ντροπή, στην παρέλαση για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ *

Πολλές φορές γινόμαστε μάρτυρες γραπτών και προφορικών καταγγελιών  προς διάφορους Φορείς και Οργανισμούς που κάνουν αναφορά για δήθεν απομόνωση των Τούρκων Κυπρίων με ευθύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα προπαγανδιστικό εφεύρημα της Άγκυρας,  η οποία με τέτοιας μορφής τερατώδη ψέματα προσπαθεί να επιρρίψει όλες τις ευθύνες για όλα τα κακώς κείμενα στα κατεχόμενα στην ελληνική πλευρά.

  • Ας δούμε λοιπόν μαζί μερικά μόνο από τα ατράνταχτα στοιχεία με τα οποία καταρρίπτονται πλήρως όλα όσα η τουρκική μαύρη προπαγάνδα επικαλείται.

Από το 1963 που διενεργήθηκε η τουρκοκυπριακή ανταρσία-πραξικόπημα, οπότε και οι Τούρκοι Κύπριοι εξαναγκάσθηκαν από τα πρωτοπαλίκαρα του Ντενκτάς να αυτό-εγκλωβιστούν σε κλειστούς στρατιωτικούς θύλακες (όσοι αρνούνταν να υπακούσουν υπέφεραν τα πάνδεινα, αρκετοί μάλιστα από αυτούς δολοφονήθηκαν), τίποτε δεν έχουν συνεισφέρει στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ συνέχισαν να απολαμβάνουν όλα τα ευεργετήματα της.

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνέχισε να τους παρέχει αφειδώς και αδιαλείπτως ηλεκτρικό ρεύμα και νερό εντελώς δωρεάν! Δεν ήταν δε λίγες οι περιπτώσεις που οι στασιαστές έτυχαν και γενναίας τροφοδοσίας με διάφορα υλικά αγαθά, όπως τρόφιμα και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης.

Από το 2004, χρονολογία κατά την οποία η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας, δόθηκαν στις «αρχές» του ψευδοκράτους πολλά εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εναρμονιστούν με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Τι έκαναν έως τώρα; Απολύτως τίποτε είναι η απάντηση!

Τα τελευταία αρκετά χρόνια χιλιάδες Τούρκοι Κύπριοι έχουν αποκτήσει ταυτότητα και διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία και χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, μεταξύ αυτών μάλιστα που έχουν αποκτήσει επίσημα ταξιδιωτικά και άλλα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατία είναι και ο σημερινός κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος κατέχει ταξιδιωτικά έγραφα ενός κράτους που δεν αναγνωρίζει! Πρόκειται ασφαλώς για πρώτου μεγέθους παγκόσμια πρωτοτυπία!!!

  • Σε αυτά τα λίγα να προσθέσουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, σε αντίθεση με τις «αρχές» του ψευδοκράτους ουδέποτε απαγόρευσε την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων Κυπρίων (όχι όμως και των παράνομων εποίκων) στην επικράτεια τη, την οποία επιτρέπει (και πολύ καλά κάνει) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η Κυπριακή Δημοκρατία φρόντισε και φροντίζει όλους τους λατρευτικούς και άλλους ιστορικούς χώρους των Τούρκων Κυπρίων στις ελεύθερες περιοχές, σε αντίθεση με αυτό που έγινε και γίνεται στο ψευδοκράτος, όπου σχεδόν όλες εκκλησίες μας μετατράπηκαν, μεταξύ άλλων, σε τεμένη, στάβλους, αποχωρητήρια, κέντρα διασκεδάσεως, κ.τλ. Τίποτε σήμερα δεν υπάρχει στα κατεχόμενα που να θυμίζει ότι εκεί ζούσαν Έλληνες πριν μόλις 47 χρόνια!

Αυτά τα πολύ λίγα για την ώρα και αφήνω στον αναγνώστη να βγάλει μόνος τα συμπεράσματα του για το ποιος είναι στην πραγματικότητα ο απομονωμένος!

* Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστής
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
a.[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο και την Ελλάδα: Στρογγύλεψε τις γωνίες ο Ποντίφικας!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: