Επιτέλους το κράτος ξύπνησε: Παραπέμπονται για κακούργημα οι ψεκ “χωροφύλακες” [videos]

Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των 11 στην Ασφάλεια. Screenshot via YouTube




Κακουργηματική δίωξη που αφορά στο αδίκημα της αρπαγής από κοινού ασκήθηκε σε βάρος των 11 συλληφθέντων της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Oι 11 το πρωί σήμερα πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του κορωναϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

  •  Ειδικότερα, σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το πρωτοφανές περιστατικό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Πηγές, μάλιστα, της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι ο διευθυντής προσφάτως είχε δεχθεί απειλές, ενώ κάποιοι εκ των «πρωταγωνιστών» του σημερινού συμβάντος έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές σε σχέση με την ακραία αντιεμβολιαστική ρητορική τους και εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία.

 

 Ήταν προμελετημένο…

«Ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι περίεργοι τύποι και έξω από το σχολείο χτύπησαν τον Διευθυντή, του έβαλαν χειροπέδες και τον απήγαγαν. Τον έβαλαν μέσα στο αμάξι τους και τον πήγαν στην αστυνομική διεύθυνση ως εγκληματία», καταγγέλλει καθηγήτρια του σχολείου στον ΣΚΑΪ.

 Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς το σχολείο έχει στοχοποιηθεί εδώ και έναν μήνα από την ομάδα των αρνητών, έχει γίνει σχετική καταγγελία αλλά η αστυνομία αδιαφόρησε.

«Έχουν ξαναέρθει, μας έχουν ενοχλήσει και άλλες φορές έχει γίνει καταγγελία αλλά δεν κάνουν τίποτα οι αρχές. Εννοώ οι αστυνομικές αρχές. Δεν κάνουν τίποτα και τι να κάνουμε εμείς;», ανέφερε.

Πριν από λίγες ημέρες, η ίδια ομάδα απειλούσε ότι θα επιτάξει το σχολείο και μέσω διαδικτύου καλούσε γονείς σε συγκέντρωση έξω από το κτίριο.

Κλίμα τρομοκρατίας από τους «Θεματοφύλακες» καταγγέλλουν και μαθητές του γυμνασίου.

«Έχουμε καταλήξει να κλειδώνουμε τις πόρτες τις εισόδους σε κάθε διάλειμμα», «είμαστε σαν φυλακή» είπαν δύο μαθήτριες ενώ ένας ακόμα μαθητής δήλωσε ότι ζητούσαν από τον διευθυντή να τους παραδώσει τα κλειδιά του σχολείου και να λειτουργεί με δικούς τους καθηγητές.

Ο δήμαρχος Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας, όταν επισκέφθηκε τον λυκειάρχη στο κέντρο υγείας είδε μώλωπες στα χέρια του από τις χειροπέδες.

Ονομαστικές απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών

Οι φραστικές επιθέσεις και απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών, που ξεκίνησαν στα τέλη Νοεμβρίου ήταν ονομαστικές, σύμφωνα με τον διευθυντή του Λυκείου Αιγινίου Γιώργο Γκαϊτατζή, ο οποίος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν ένας από τους στόχους της σημερινής επίθεσης.

«Στάθηκα τυχερός γιατί τη στιγμή που εμφανίστηκαν είχα πάει να πάρω έναν καφέ. Ο στόχος ήμουν εγώ, ο διευθυντής γυμνασίου και μία καθηγήτρια που είχε διατελέσει σε προηγούμενη περίοδο υπεύθυνη covid του σχολείου. Μας βρίζουν ονομαστικά σε σελίδες στο facebook», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «οι φραστικές επιθέσεις και απειλές ξεκίνησαν μέσα στον Νοέμβρη, καθώς αυτοί θεωρούν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία είναι αντισυνταγματικά και ότι εμείς που τα εφαρμόζουμε είμαστε επίορκοι και προδότες».

Η πρώτη φορά που ενημερώθηκαν οι Αρχές, σύμφωνα με τον κ. Γκαϊτατζή, ήταν στις 24 Νοεμβρίου, όταν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πήγαν στο σχολείο, απείλησαν τους εκπαιδευτικούς και προκάλεσαν αναστάτωση, λόγω της οποίας κρίθηκε αναγκαίο να αποχωρήσουν οι μαθητές από τις τάξεις. Αντίστοιχο επεισόδιο επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα.

«Ήλθαν αρκετές φορές, τουλάχιστον τέσσερις, εκ των οποίων οι δύο σε μία ημέρα. Με ύφος επιθετικό εκτόξευσαν στον πρόσωπό μου απειλές […] Ενημερώσαμε τις αρχές και τηλεφωνικώς και εγγράφως, κι εγώ και ο διευθυντής γυμνασίου, ενώ υποβλήθηκε μήνυση στις 6 Δεκεμβρίου, καθώς από την Κυριακή διακινούταν η πληροφορία ότι αυτή τη Δευτέρα, η ομάδα θα υλοποιούσε “επιτάξεις” στο σχολείο», πρόσθεσε ο κ. Γκαϊτατζής, ο οποίος στα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα έχει αναγνωρίσει δύο γονείς μαθητών των σχολείου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ο «ενορχηστρωτής» των επιθέσεων, ο οποίος κατονομάζεται και στη μηνυτήρια αναφορά, δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο, «δεν έχει παιδί στο σχολείο, ούτε και έχει σχέση με την περιοχή, είναι από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας».

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν τη Δευτέρα τακτικές περιπολίες γύρω από το σχολικό συγκρότημα, αλλά προσαγωγές στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας δεν μπορούσαν να γίνουν, καθώς είχε παρέλθει η προθεσμία σε σχέση με τον χρόνο των καταγγελλόμενων περιστατικών (24 και 25 Νοεμβρίου).

Ο διευθυντής του Γυμνασίου, αφότου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα να καταθέσει για τα γεγονότα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/skai.gr

Μαζέψτε τους ψεκασμένους που παριστάνουν τη «Συνταγματική Αστυνομία»: Έβαλαν χειροπέδες σε διευθυντή γυμνασίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: