Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων σήμερα από το υπουργικό λόγω του εντοπισμού περιστατικών με τη μετάλλαξη Ομικρον καθώς και η συζήτηση στις Βρυξέλλες του εγγράφου επιλογών για το Βαρώσι δεσπόζουν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Προβάλλονται επίσης οι εξελίξεις στο διπλό φονικό, συζητήσεις για ατμοπλοϊκή διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας και άλλα θέματα.

H «Αλήθεια» κάτω από τον κύριο τίτλο «Έρχονται νέα μέτρα λόγω χειμώνα και ‘Όμικρον’» γράφει ότι επίκεινται αλλαγές και αυστηροποίηση περιορισμών με εβδομάδα αποφάσεων. Υπό συζήτηση βρίσκονται η απαγόρευση εισόδου σε χώρες δεξιώσεων για γάμους και βαπτίσεις σε ανεμβολίαστα άτομα καθώς και αύξηση επιπέδου συναγερμού για COVID από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Όμικρον.

Αλλού αναφέρει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ θα παρουσιάσει σήμερα το έγγραφο επιλογών για το Βαρώσι. Γράφει αλλού ότι παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα για το διπλό φονικό ο δεύτερος ύποπτος.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «’Εμβολιάζουν’ τα μέτρα μετά την ‘Όμικρον’» γράφει ότι το Υπουργικό συνεδριάζει σήμερα για να προσθέσει νέους περιορισμούς στη λίστα των μέτρων που θα εφαρμοσθούν με τρίτη δόση στους πέντε αντί στους έξι μήνες και μπλόκο σε γάμους και βαπτίσεις στους ανεμβολίαστους.

Αλλού αναφέρεται σε επιστολή του Προέδρου του ΔΗΣΥ προς τη Βουλή για κατάργηση των υπερπρονομίων αξιωματούχων. Γράφει επίσης ότι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για ατμοπλοϊκή διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Ανεμβολίαστοι ούτε σε γάμους» προβάλλει πρόταση του Υπουργού Υγείας σήμερα στο Υπουργικό για να αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι από τελετές και δεξιώσεις με τον ερχομό της Όμικρον να αυστηροποιεί τα περιοριστικά μέτρα.

Αλλού προβάλλει με φωτορεπορτάζ τους φονικούς ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν πολιτείες στις ΗΠΑ. Γράφει επίσης ότι αλαλούμ έγινε με τα προσόντα του προέδρου της ΕΠΑ με παρασκήνιο στη Βουλή ώστε να μπορεί να διοριστεί στη θέση εκτός από νομικός και οικονομολόγος.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της ‘ΣΕΥ: Ούτε μέτρα ούτε αποφάσεις, αλλά πιέσεις για συνομιλίες στο Κυπριακό» και αναφέρει ότι το θέμα των Βαρωσίων συζητείται κάτω από την επικεφαλίδα των τρεχουσών υποθέσεων και το ΣΕΥ δεν μπορεί νομικά να πάρει αποφάσεις.

Γράφει επίσης ότι πληρώνουμε εκατομμύρια για ενοικίαση πυροσβεστικών πτητικών μέσων καθώς δεν προχωρούν οι συστάσεις εμπειρογνωμόνων για απόκτηση ιδιόκτητων πτητικών μέσων. Αλλού αναφέρει ότι καμπή στην ιστορία της Δικοινοτικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς χαρακτηρίζεται η συντήρηση ψηφιδωτών στην αρχαία Σαλαμίνα.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Δειλοί οι Ευρωπαίοι: Ποια είναι τα επόμενα βήματα για τα Βαρώσια, στο Συμβούλιο της Ε.Ε., με βάση το έγγραφο επιλογών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: