Διαγκωνισμός Ευρωπαϊκών πόλεων για εξασφάλιση τουριστών: Το Παρίσι πρωτιά με απόσταση

File Photo: Η Αψίδα του Θριάμβου λάμπει. Στολισμένα τα δένδρα των Ηλυσίων Πεδίων φωτίζονται με κόκκινα φώτα. EPA/IAN LANGSDON




Αυξημένη από την ερχόμενη εορταστική περίοδο, είναι η πληρότητα των ξενοδοχείων στο Παρίσι. Με κορύφωση άνω του 70% την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το Forward STAR της STR.

Στις 13 Δεκεμβρίου, η πληρότητα κρατήσεων στα ξενοδοχεία στο Παρίσι για τις 31 Δεκεμβρίου, ήταν στο 71,1%. Είναι η υψηλότερη στις βασικές αγορές της Ευρώπης και η υψηλότερη για τη γαλλική πρωτεύουσα τις επόμενες 90 ημέρες.
Από αυτό το υψηλό σημείο, τα επίπεδα κρατήσεων μειώνονται σταδιακά στο χαμηλό Ιανουαρίου 10,5%.

Η πληρότητα ξενοδοχείων σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές
Συγκριτικά, η πληρότητα κρατήσεων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Ρώμη και το Λονδίνο βρίσκεται στο 56,1% και 52,3%, αντίστοιχα.
Στις Βρυξέλλες είναι ακόμη χαμηλότερες στο 34,3%.

«Ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές ήταν πιο επιτυχημένες από άλλες στην απομάκρυνση από τα χαμηλά σημεία της πανδημίας παρά το τεράστιο κενό στις διεθνείς αφίξεις, δήλωσε ο Thomas Emanuel διευθυντής της STR.

“Με την επερχόμενη εορταστική περίοδο, το Παρίσι έχει δείξει ισχυρότερη ζήτηση ξενοδοχείων από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Ορισμένες από αυτές τις πρωτεύουσες, όπως οι Βρυξέλλες και η Βιέννη, συνεχίζουν να αγωνίζονται να δημιουργήσουν δυναμική λόγω των αυξημένων περιορισμών στις αγορές».

Με πληροφορίες από tourismtoday.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Πανάκριβο το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Μεταβολή από 9,3 % έως 18,5 % σε σχέση με πέρυσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: