Στα 33 τα κρούσματα Όμικρον στην Ελλάδα, άλλα 98 ύποπτα: Θα βλέπουμε να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο

Τα18 κρούσματα Όμικρον εντοπίστηκαν στην Κρήτη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης. EPA/NEIL HALL




Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 33 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, ανέφερε ο Θεοκλής Ζαούτης πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, εκ των οποίων τα 18 εντοπίστηκαν στην Κρήτη.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν και 98 ύποπτα κρούσματα. Ο κ. Ζαούτης εκτίμησε ότι τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα.

Μαγιορκίνης: Τελευταία βλέπουμε επιδείνωση στις διαγνώσεις

Παράλληλα, ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, δήλωσε ότι σήμερα καταγράφηκαν 42% περισσότερες διαγνώσεις covid-19 από την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε: «Αυξήθηκαν κατά 11% οι νέες διαγνώσεις παγκοσμίως την τελευτυαία εβδομάδα, ενώ μειώθηκαν κατά 5% οι θάνατοι. Χθες καταγράφηκαν 904.000 διαγνώσεις, οι περισσότερες από τον Απρίλιο. Έχουμε τα πρώτα σημεία αναζωπύρωσης στην Ευρώπη, από τα 47 χώρες, οι 18 είχαν επιδείνωση. Στην Ελλάδα, για τέταρτη εβδομάδα διαδοχική είχαμε βελτίωση στις νέες διαγνώσεις. Τις τελευταίες μέρες έχουμε τάση επιδείνωσης. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 12% με τάση αποσυμπίεσης του ΕΣΥ. Στο 1 πλησιάζει το ισοζύγιο εξιτηρίων-εισιτηρίων».

Αναφερόμενος στα στοιχεία που αφορούν τον κορωναϊό ανά τον κόσμο, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε πως έχουμε 277.000.000 μολύνσεις και σχεδόν 5,4 εκατομμύρια θανάτους. Επίσης, σημείωσε ότι αυξήθηκαν κατά 11% οι νέες διαγνώσεις, αλλά μειώθηκαν κατά 5% οι άνθρωποι που πέθαναν.

«Χθες καταγράφηκαν 904.000 διαγνώσεις, οι περισσότερες από τις 29 Απριλίου. Προβλέπουμε να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Έχουμε τα πρώτα σημεία αναζωπύρωσης στην Ευρώπη… Δέκα οκτώ χώρες είχαν επιδείνωση. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 2,7 εκατομμύρια κρούσματα και 24.700 θάνατοι», τόνισε ο  καθηγητής.

 

Γκάγκα: 37.000 τα ενεργά κρούσματα

Τα κρούσματα σήμερα ήταν αυξημένα και είναι σημαντικό να προσέχουμε. «Αισθανόμαστε Χριστούγεννα αλλά παράλληλα προσέχουμε», ήταν το μήνυμα της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες παρατηρείται αυξητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

37.000 είναι τα ενεργά κρούσματα με πτώση στα 33 έτη.

 

Λακωνία, Χανιά και Ρέθυμνο παρουσιάζουν σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Τρεις στους 4 νοσηλευόμενους είναι κάτω των 50 ετών.

 

Βρισκόμαστε σε φάση όπου η υποχρεωτικότητα και τα προστατευτικά μέτρα πρέπει να συμπληρωθούν και πολλά είναι τα αυτονόητα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου. Το στέλεχος Όμικρον είναι αρκετά μεταδοτικό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας. Συχνή χρήση τεστ, χρήση μάσκας, αποφυγή συγχρωτισμού και επιλέγουμε προσεκτικά με ποιους θα διασκεδάσουμε τις ημέρες των εορτών..

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Δεν καταλαβαίνει από γιορτές ο Covid: 71 νεκροί, 655 διασωληνωμένοι * 6.667 κρούσματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: