Συναγερμός στην Βρετανία και την Γερμανία: Eντοπίσθηκαν από τρία κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον

File photo: Βρετανοί πολίτες στην Oxford Street στο Λονδίνο. EPA, FACUNDO ARRIZABALAGA




Η Βρετανία κατέγραψε το τρίτο κρούσμα της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσεη Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας σήμερα προσθέτοντας ότι το πρόσωπο που έχει μολυνθεί δεν βρίσκεται πλέον στη χώρα και συνδέεται με ταξίδι στη νότια Αφρική.

Η Υπηρεσία είπε ακόμη ότι όσο βρισκόταν στη χώρα το πρόσωπο αυτό ήταν στο Γουεστμίνστερ του κεντρικού Λονδίνου.

“Οι προηγμένες ικανότητές μας αλληλούχισης του γονιδιώματος του ιού μας επιτρέπουν να εντοπίζουμε παραλλαγές και να αναλαμβάνουμε άμεση δράση για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική διευθύντρια της Υπηρεσίας Τζένι Χάρις.

“Είναι πολύ πιθανό να βρούμε περισσότερα κρούσματα μέσα στις επόμενες ημέρες όπως βλέπουμε σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο και καθώς αυξάνουμε τον εντοπισμό κρουσμάτων μέσω της εστιασμένης ιχνηλάτησης”, πρόσθεσε η ίδια.

Παράλληλα και η Γερμανία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει εντοπίσει συνολικά τρία κρούσματα κορωναϊού που φέρουν την νέα παραλλαγή Όμικρον έπειτα από την επιβεβαίωση ενός ύποπτου κρούσματος στο δυτικό κρατίδιο της Έσσης.

“Η αλληλούχιση του γονιδιώματος του ιού επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα-το ύποπτο κρούσμα που έγινε χθες το πρωί γνωστό φέρει την παραλλαγή Όμικρον”, έγραψε στο Twitter ο Κάι Κλόζε, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων στην Έσση.

Χθες ο ίδιος είπε ότι η νέα παραλλαγή είχε εντοπιστεί σε έναν επιβάτη που είχε φθάσει από την Νότια Αφρική στην Έσση, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης.

Επιπλέον χθες υγειονομικοί αξιωματούχοι στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας εντόπισαν δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον.

Περιορισμοί στις αερομεταφορές από την Νότια Αφρική τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ καθώς η χώρα χαρακτηρίστηκε περιοχή παραλλαγής ιού.

Αυτό σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να μεταφέρουν μόνο Γερμανούς στη Γερμανία από την Νότια Αφρική και ακόμη και αν αυτοί είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Η νέα παραλλαγή έχει προκαλέσει συναγερμό στη Γερμανία, η οποία όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αγωνίζεται για να περιορίσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας με ραγδαία αύξηση νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.


Με πληροφορίες Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Δημοψήφισμα στην Ελβετία: Οι αντιεμβολιαστές έχασαν (ξανά) τη μάχη, το 62% είπαν ναι στα μέτρα για την πανδημία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: