Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ανακοίνωσε εκλογές στην Τουρκία στις 14 Ιουνίου 2023

File Photo Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν EPA/RICCARDO ANTIMIANI




Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία έβαλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ανακοίνωσε ότι οι Τούρκοι θα πάνε στις κάλπες στη λήξη της πενταετούς θητείας του.

Η δήλωσε έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εγκαίνια νοσοκομείου, όπου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν 14 Ιουνίου 2023. «Στις 14 Ιουνίου 2023, θα βγούμε νικητές, ενωμένοι, σαν αδέρφια», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τον τελευταίο καιρό, η αντιπολίτευση κάνει λόγο για πρόωρες εκλογές, λόγω της οικονομικής κρίσης και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δημοτικότητα του Ερντογάν – ειδικά στους νέους – να έχει πέσει κατακόρυφα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του έβαλε τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές στη γειτονική χώρα, ανακοινώνοντας ότι οι Τούρκοι θα πάνε στις κάλπες στη λήξη της πενταετούς θητείας του.

Το τελευταίο διάστημα η αντιπολίτευσης αλλά και πολιτικοί αναλυτές έκαναν λόγο για πρόωρες εκλογές, λόγω της οικονομικής κρίσης, με τον πληθωρισμό να τρέχει κοντά στο 20% και τη λίρα να βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση». Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δημοτικότητα του Ερντογάν – ειδικά στους νέους – έχει πέσει κατακόρυφα.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Η Γαλλία εξοστρακίζει την Τουρκία από Λιβύη: Στόχος να αναδειχθεί νέα κυβέρνηση και να απομακρυνθούν οι μισθοφόροι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: