Μην ακούτε… Για τη διαφθορά δεν συγκινείται κανείς στην Κύπρο διότι λίγο-πολύ βάζουν όλοι το δάκτυλο στο μέλι…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέθεσε δείπνο στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στο Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος. ΓΤΠ, Σ. Ιωαννίδης




Θα επανέλθω στο μείζον θέμα της διαφθοράς του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της Κύπρου, παρά το γεγονός ότι με θλίψη συνειδητοποίησα ότι δεν συγκινείται κανείς στο νησί.

Και δεν αναφέρομαι πια στους «καθαρούς» πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Είχαμε μία ελπίδα ότι κάποιος απ’ όλους θα έσπαγε, αλλά ο φόβος φυλάει τα έρμα, κάτι που δεν έπρεπε να ισχύει για τη διαφθορά. Πρέπει να σπάσουν …«αυγά».

Αρκετοί άνθρωποι ομιλούν ιδιωτικά και σε καθεστώς ανωνυμίας, αλλά οι υποθέσεις της διαφθοράς απαιτούν γενναίους. Και από τις δύο πλευρές… Και από αυτούς που ερευνούν και από τους άλλους που γνωρίζουν.

  • Η απογοήτευση αφορά και τον δημοσιογραφικό κόσμο. Δεν θα έχει 500 και βάλε δημοσιογράφους η Κύπρος; Σίγουρα. Αλλά στο κάλεσμα για να ενώσουν όλοι δυνάμεις, ένας μόνο ανταποκρίθηκε, πέραν βεβαίως των «κλασσικών», της παλιάς φρουράς των δημοσιογράφων.

Οι νέοι απουσιάζουν. Ενώ στο εξωτερικό, στη δύναμη πυρός για τις υποθέσεις διαφθοράς, είναι οι νέοι συνάδελφοι, που γνωρίζουν και άλλους τρόπους «έρευνας». Δυστυχώς η «κλοπή» εγγράφων εισήλθε με βίαιο τρόπο στη ζωή μας και έχει νομιμοποιηθεί, αφού μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού τα χρησιμοποιούν και μάλιστα με πομπώδη τρόπο.

Όταν αναζητούσαμε τα έγγραφα του Χένρι Κίσινγκερ για την Κύπρο, και αυτά των Ιμίων, γνωρίζαμε ότι η κλοπή των ντοκουμέντων σήμαινε ποινή φυλάκισης…

Αντί να συναγωνιζόμαστε για την αποκάλυψη της διαφθοράς, συνάδελφοί μας και άλλοι, σε “συνεργασία” με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, και κυρίως τραπεζίτες, μάχονται για να καλύψουν τους διεφθαρμένους. Είναι βαριά η κατηγορία, το γνωρίζω…

Και το λέω διότι οι δημοσιογράφοι βρίσκονται πολύ κοντά στο πολιτικο-οικονομικό κύκλωμα. Νομίζετε ότι στο εξωτερικό οι δημοσιογράφοι καταδέχονται να τρώνε και να πίνουν με όλον αυτόν τον συρφετό; Όχι βέβαια… Στο νησί κάθε βράδυ μπορεί να δει κανείς συναδέλφους να συντρώγουν με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Στην Κύπρο πανηγυρίζουμε όταν το κανάλι αλ Τζαζίρα και οι δημοσιογράφοι της «Πανδώρας» ανακαλύπτουν έγγραφα που μας αφορούν. Μέχρι εκεί. Δεν συμμετέχει στις ομάδες αυτές, που πολεμούν τη διαφθορά παγκοσμίως, ούτε ένας νέος ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος.

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Απαράδεκτο άρθρο εναντίον του Νίκου Δένδια: Οι Τούρκοι αποδεικνύουν τελικά ότι φοβούνται τον Έλληνα υπουργό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: