Μάντσεστερ καλεί Βαλβέρδε για υπηρεσιακό προπονητή ως το τέλος της χρονιάς

File Photo: Ο προπονητής Ερνέστο Βαλβέρδε EPA, ALEJANDRO GARCIA




Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε σε επαφή με τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε, προτείνοντάς του τη θέση του προσωρινού προπονητή.

Ο 57χρονος Βαλβέρδε είναι ένας από τους λίγους πιθανούς υποψηφίους για να αναλάβει τα καθήκοντά του μέχρι το τέλος της σεζόν πριν η Γιουνάιτεντ προσλάβει μόνιμο προπονητή.

Η Γιουνάιτεντ επικεντρώνεται σε ένα προσωρινό αφεντικό που θα αντικαταστήσει τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, καθώς η άμεση πρόσληψη του προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν, Μαουρίσιο Ποκετίνο, μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο φαινόταν.

Ο πρώην προπονητής της Τότεναμ, Ποκετίνο, δήλωσε την Τρίτη ότι είναι «τόσο χαρούμενος» στην PSG και ότι δεν θα αποσπαστεί η προσοχή του.

Ο Βαλβέρδε ταιριάζει στο πρότυπο ενός έμπειρου προπονητή που ίσως να μην αναμένει να πάρει τη δουλειά κλαι σε μόνιμη βάση μετά τη θητεία του ως προσωρινός προπονητής.

Ο τελευταίος προπονητικός ρόλος του Ισπανού ήταν με την Μπαρτσελόνα, την οποία οδήγησε σε διαδοχικούς τίτλους της La Liga και το Copa del Rey του 2018 πριν απολυθεί τον Ιανουάριο του 2020.

Κέρδισε επίσης τον ελληνικό τίτλο σε τρεις περιπτώσεις με τον Ολυμπιακό και είχε επιτυχημένες περιόδους στην Εσπανιόλ, τη Βαλένθια και την Ατλέτικο Μπιλμπάο, την οποία διεύθυνε για περισσότερα από 300 παιχνίδια σε δύο περιόδους.

Ο Βαλβέρδε δεν είχε ποτέ άμεση επαφή με το αγγλικό πρωταθλημα, αλλά μιλάει την αγγλική γλώσσα, σημειώνει το BBC.

Mε πληροφορίες από BBC

Champions League: Μπελάδες για την Μπαρτσελόνα – Τεσσάρα η Τσέλσι στη Γιουβέντους [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: