Κύπρος: Κανένας θάνατος από κορωναϊό την Τετάρτη, 346 τα νέα κρούσματα στο νησί

File photo: Εικόνα από ΜΕΘ στην Κύπρο. Πηγή: ΚΥΠΕ




Κανένας νεκρός από κορωναϊό και 346 νέα κρούσματα κατεγράφησαν την Τετάρτη στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 0,64%.

Συνολικά 81 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 37 σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ποσοστό 60,5% των νοσηλευόμενων δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας «3 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 53.832 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Από την αρχή της πανδημίας ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 128.770.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 588. Από αυτούς οι 376 είναι άνδρες και 212 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από κορωναϊό είναι τα 76 έτη.

Συνολικά στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ  νοσηλεύονται 81 ασθενείς COVID-19 εκ των οποίων οι 37 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 60,5% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Από τους 37 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 15 είναι διασωληνωμένοι, οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 20 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ξεπέρασαν τις 171.000 οι πολίτες που έκαναν την τρίτη δόση εμβολίου στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: