Και στο φιλόξενο Αnadolu είπε τον πόνο της η Ολλανδή δημοσιογράφος που εξελίσσεται σε εργαλείο τουρκικής προπαγάνδας

Στιγμιότυπο οθόνης από το θέμα του Anadolu για την Ολλανδή δημοσιογράφο




Στο τέλειο εργαλείο τουρκικής προπαγάνδας κινδεύει να εξελιχθεί η Ολλανδή δημοσιογράφος.

Λίγα 24ωρα μετά τη μελοδραματική της προειδοποίηση ότι θα φύγει από την Ελλάδα, η Μπέουχελ έδωσε μίνι συνέντευξη σε ολλανδικό Μέσο αλλά παραχώρησε και μερικές σύντομες δηλώσεις στο κρατικό πρακτορείο της γείτονoς, Anadolu,το οποίο αναδημοσιεύει το όλο θέμα σε περίοπτη θέση και υπό τον τίτλο: «Ολλανδή δημοσιογράφος σχεδιάζει να φύγει από την Ελλάδα για λόγους ασφαλείας».

Στη συνέντευξή της στην ολλανδική διαδικτυακή εφημερίδα NU, η Μπέουχελ δηλώνει ότι έχει στοχοποιηθεί και απειλείται «από φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης και ακροδεξιές ομάδες».

«Ο Μητσοτάκης δεν είναι συνηθισμένος σε ευθείες ερωτήσεις και απάντησε με πολύ αυταρχικό τρόπο. Νόμιζε ότι είχε καταφέρει να φιμώσει τον Τύπο τα τελευταία δύο χρόνια», λέει ακόμη η Μπέουχελ.

Λέει ότι απειλήθηκε ακόμη και σωματικά συνεπεία μιας «συστηματικής εκστρατείας μίσους».

«Επέστρεφα μόνη στο σπίτι σε έναν σκοτεινό δρόμο, όταν ένας άνδρας μου πέταξε μια πέτρα στο κεφάλι. Με αποκάλεσε ‘Τούρκο κατάσκοπο’ και μου είπε ‘να πάω στον Ερντογάν’. Η πέτρα χτύπησε το μέτωπό μου, οπότε έτρεξα σπίτι Πολύ γρήγορα. Ήταν λίγο σoκαριστικό», είπε.

H Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel στην πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου, Αθήνα, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Η Μπέουχελ αναφέρει ότι δεν της προσφέρθηκε «κανένα είδος προστασίας από τις ελληνικές αρχές έναντι των απειλών» και ότι η Ένωση Ολλανδών Δημοσιογράφων (NJV) διαβουλεύτηκε με το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την ασφάλειά της στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, της συνέστησαν να φύγει από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό, πρόσθεσε.

Η Μπέουχελ έδωσε επίσης μία σύντομη συνέντευξη στο Anadolu (κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Πολυτεχνείο):

Σε αυτή είπε ότι έχει στοχοποιηθεί από μια έντονη εκστρατεία μίσους, επιβεβαιώνοντας ότι το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα, η NJV και τα παιδιά της τη συμβούλεψαν έντονα να φύγει από την Ελλάδα.

Στη συνέχεια το Anadolu φιλοξενεί τις αντιδράσεις των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα ενώ παραθέτει και τμήμα του επίμαχου διαλόγου που είχε η Ολλανδή δημοσιογράφος με τον Ελληνα πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Προκάλεσαν οργή τα απόρρητα πρακτικά του Κραν Μοντανά: Εκθέτουν τους εγχώριους απολογητές της Τουρκίας και “καίνε” την Άγκυρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: