Η Σάκκαρη ρίχνεται απόψε στη μάχη του WTA Finals: Αντίπαλός της η Πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ

File photo Η Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη. Screenshot via Youtube WTA




Η Μαρία Σάκκαρη Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη ρίχνεται το βράδυ της Πέμπτης στη μάχη του WTA Finals, έχοντας μπροστά της μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ύστερα από την καλύτερη σεζόν της καριέρας της, που είχε ως αποκορύφωμα δύο συμμετοχές σε ημιτελικά Grand Slam (Roland Garros και US Open), κλείνει το φετινό Tour στη Γουαδαλαχάρα με τη συμμετοχή στο WTA Finals, εκεί όπου παίρνουν μέρος οι οκτώ κορυφαίες αθλήτριες της χρονιάς.

Οι οκτώ αθλήτριες χωρίζονται σε δύο γκρουπ. Στον όμιλο της Μαρίας συμμετέχουν επίσης η Σαμπαλένκα και η Μπαντόσα. Από κάθε όμιλο περνάνε οι δύο πρώτες.

Το “εμπόδιο” της Ίγκα Σβιόντεκ

Το εμπόδιο στην πρεμιέρα της Μαρίας είναι η Ίγκα Σβιόντεκ (22:00 COSMOTE SPORT 9, LIVE από το SPORT24) που έχει φτάσει μέχρι το Νο4 και έχει αντιμετωπίσει δύο φορές την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Κορυφαία στιγμή της 20χρονης Πολωνής είναι η περσινή κατάκτηση του Γαλλικού Όπεν. Ωστόσο φέτος δείχνει να είναι μακριά από τον καλό της εαυτό, ενώ έχει να αγωνιστεί από τις 12 Οκτωβρίου που ηττήθηκε από τη Γέλενα Οσταπένκο 2-0 σετ στους “16” του Indian Wells. Η Πολωνή είναι μια απρόβλεπτη αθλήτρια, που συστήθηκε ουσιαστικά πέρσι στο κοινό με το εκπληκτικό τουρνουά που έκανε στο Παρίσι.

Στον αντίποδα η Μαρία Σάκκαρη δείχνει σε καλό μομέντουμ, είναι σταθερή και πλέον αποδίδει καλύτερα στις σκληρές επιφάνειες. Στη Μόσχα έδωσε την τελευταία εμφάνισή της στα τέλη Οκτωβρίου, που στα προημιτελικά μάλιστα κέρδισε τη Σιμόνα Χάλεπ. Στα ημιτελικά ωστόσο αποσύρθηκε κόντρα στην Αλεξάντροβα, λόγω αδιαθεσίας.

Η παράδοση με το μέρος της Σάκκαρη

Το παρελθόν των μεταξύ τους αναμετρήσεων βγάζει νικήτρια την Ελληνίδα τενίστρια, καθώς και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2021, η Σάκκαρη είχε επικρατήσει της Σβιόντεκ. Τόσο ο προημιτελικός στο Γαλλικό Όπεν (6-4,7-5), όσο και ο ημιτελικός στην Οστράβα (σκληρή επιφάνεια, 6-4,6-4) έληξαν 2-0 σετ.

Φυσικά η παράδοση δεν βγάζει από μόνη της νικητές και η Μαρία Σάκκαρη καλείται να αγωνιστεί με τον ίδιο δυναμισμό, που διέπει συνήθως το παιχνίδι της, αν θέλει να χαμογελάσει εκείνη στο τέλος της αναμέτρησης.

Πληροφορίες από sport24.gr

Τσιτσιπάς: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρέπει να είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: