Ξανά στην Ελλάδα ο Mr 100 billion: Ο Καναδός Kρεγκ Ο’ Χάρα συζητά νέες επενδύσεις

Ο ιδρυτής της Certares Κρεγκ Ο’Χάρα. image by certares




Το ενδιαφέρον του επικεφαλής της Certares, Kρεγκ Ο΄Χάρα, για την Ελλάδα είναι ευρύ, ειδικά για το τουριστικό real estate. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Certares βρέθηκε και πάλι στην Αθήνα.

Το γεγονός ότι ένα από τα μεγαλύτερα private equity funds στον κόσμο που διαχειρίζεται περίπου 100 δισ. δολάρια και δραστηριοποιείται στον τομέα της φιλοξενίας έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Πολύ πριν την εκκίνηση της σεζόν του 2021, ο κ. Ο’ Χάρα είχε συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσει τις επαφές του τον περασμένο Απρίλιο με τον Χάρη Θεοχάρη στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, πριν την εκκίνηση της θερινής σεζόν.

Τώρα, ο κ. Ο’ Χάρα ερχόμενος στην Αθήνα συναντήθηκε αρχικά με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, οι πρόεδροι εταιρειών που διαχειρίζονται τα NPLs των τραπεζών, ο αντιπρόεδρος της Internova, Πέτρος Βλήτας, ο σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα ΗΠΑ, Γιάννης Χορόζογλου, και ο κ. Γιώργος Κυβερνήτης.

Συζήτησαν για την ανάγκη για αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και μέσω αυτού η προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, κυρίως από τις ΗΠΑ.

Καταγράφηκε ταύτιση απόψεων στην ενίσχυση της απασχόλησης επαγγελματιών από την Ελλάδα, από ένα ευρύ φάσμα ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων, σχεδιαστών, κατασκευαστικών εταιρειών, εταιρειών τεχνολογίας αλλά και εκπαίδευσης του έμψυχου δυναμικού στον Τουρισμό, που θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα και θα αναδείξει το νέο πρόσωπο της χώρας.

Στο χαρτοφυλάκιο του ‘’Certares’’ ανήκουν εταιρείες όπως η ‘’American Express Travel’’, η ‘’Travel Leaders Group’’, τμήμα του ‘’Trip Advisor’’ κ.ά. και ο κ. Ο’ Χάρα είναι μεταξύ άλλων Εκτελεστικός Πρόεδρος της American Express GBT, πρόεδρος της Hertz Global Ηοlding, αντιπρόεδρος της Liberty TripAdvisor Holdings και μέλος του Δ.Σ. του World Travel & Tourism Council.

Με πληροφορίες από metrosport.gr

Ο ESM επιμένει για τη δημοσιονομική πολιτική: 3% δημοσιονομικό έλλειμμα και στο 100% της γενικής κυβέρνησης το χρέος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: