Θάνατος Κατσίφα: Η ελληνική πρεσβεία παρακολουθεί στενά την υπόθεση, με εντολή Δένδια – Για αυτοκτονία μιλούν οι Αλβανοί [video]

File photo Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Screenshot via Youtube OPEN




Στενά παρακολουθεί την υπόθεση του θανάτου του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι δεν έχει εκδοθεί τελική απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο.

«Η αλβανική εισαγγελία αποδίδει τον θάνατο σε αυτοκτονία»

Ωστόσο χθες έγινε γνωστό ότι η αλβανική εισαγγελία αποδίδει τον θάνατο του ομογενή σε αυτοκτονία, κλείνοντας την έρευνα που διεξαγόταν στη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open, οι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση των δικαστικών αρχών, τρία περίπου χρόνια μετά τον θάνατό του, σε επεισόδιο στις 28 Οκτωβρίου με τις Ειδικές Δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας.

Τονίζεται ότι επισήμως δεν έχει κατατεθεί πόρισμα για το τραγικό περιστατικό, όμως οι πληροφορίες από τον αλβανικό τύπο αναφέρουν ότι η εισαγγελία κατέληξε στο σενάριο της αυτοκτονίας.

Μέλη της οικογένειας Κατσίφα δήλωσαν ότι η επίσημη ενημέρωση που έχουν είναι ότι το επίσημο πόρισμα θα τους παραδοθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι Έλληνας ιατροδικαστής είχε εξετάσει τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την επόμενη του θανάτου του, και είχε δηλώσει ότι προήλθε από δύο βολίδες που δέχτηκε στην καρδιά.

Πληροφορίες/βίντεο από Open

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δίχασε την Βουλή: Ενός λεπτού σιγή από Κακλαμάνη, ουδέν σχόλιο από Βούτση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: