Ο Παπανδρέου αποφάσισε τελικά να αναμετρηθεί με τους δαίμονές του και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ [βίντεο]

Ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ ανακοινώνει την υποψηφιότητά του Φωτογραφία via ΕΡΤ μέσω Glomex




Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τελικά ότι προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Με ένα σχετικά  ολιγόλογο μήνυμα έκλεισε τον πρώτο επεισόδιο ενός σίριαλ που αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ως τις 5 Δεκεμβρίου όταν και θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας.

Κανείς δεν γνωρίζει σήμερα πόσοι θα είναι τελικά οι αντίπαλοί του, υποψήφιοι πρόεδροι καθώς ακόμη και ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε νωρίτερα σήμερα υπογραφές, κόντρα στις προβλέψεις που τον ήθελαν να αποσύρεται για να κάνει… χώρο στον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπανδρέου στη δήλωσή του αναφέρει: «Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά εκδιώχθηκε από την πρωθυπουργία από τους ίδιους τους τότε κυβερνητικούς βουλευτές στο διάγγελμά του χρησιμοποίησε τη λέξη κλειδί «Νέα Αλλαγή», μίλησε για «Κίνημα» αλλά όχι για Κίνημα Αλλαγής, χρησιμοποίησε τον κλασικό όρο Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Είναι προφανές ότι στοχεύει σε συγκεκριμένα ανακλαστικά, αλλά αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν μπορεί να συγκινήσει τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ ώστε να κάνουν μια ολική επιστροφή στο παρελθόν.

Ξεχνώντας φυσικά, στο χρονοντούλαπο τις όποιες ευθύνες του για την πορεία της χώρας, για τα οικονομικά του ουσιαστικά χρεωκοπημένου κόμματός του και φυσικά τη διάσπαση παραμονές των εκλογών του 2015, που τελικά τον οδήγησαν και εκτός Βουλή όπου γύρισε το 2019 ως συνεργαζόμενος.

Ίσως φυσικά ποντάρει στο ότι οι περισσότεροι από όσους απογοητεύθηκαν από το δικό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι πιά εκεί και άρα δεν ψηφίζουν.

Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Γ. Παπανδρέου: Με τηλεοπτικό μήνυμα και φόντο Ακρόπολη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: