Λιθουανή DJ έπαιξε techno set από τη στέγη του ανενεργού πυρηνικού εργοστασίου Ingalina [videos]

Photo Η Λιθουανή DJ Samanta έπαιξε στο πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina. Screenshot via Youtube Antidote Community




Το πυρηνικό εργοστάσιο του Chernobyl στην Ουκρανία έχει μείνει γνωστό για την τεράστια καταστροφή που προκλήθηκε από το δυστύχημα σε έναν αντιδραστήρα στις 26 Απριλίου του 1986.

Ωστόσο το Chernobyl είχε ένα αδελφάκι: το πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina στη Λιθουανία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από τη στέγη του ανενεργού πλέον πυρηνικού εργοστασίου Ingalina, η Λιθουανή DJ Samanta «έπαιξε» ένα techno set, διάρκειας περίπου μιας ώρας, με το βίντεο να είναι διαθέσιμο.

Το πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina έγινε γνωστό από την cult τηλεοπτική σειρά της HBO «Chernobyl». Στην πραγματικότητα, οι ομοιότητες μεταξύ Ingalina και Chernobyl ήταν τόσες πολλές που το 2009 η ΕΕ ζήτησε να κλείσει για λόγους ασφαλείας.

«Το επεισόδιο στο πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina έχει συμβολική σημασία για τη δημιουργική ομάδα μας, και ευελπιστούμε ότι δημιουργεί ένα παράδειγμα που δίνει κίνητρο σε άλλους οπτικοακουστικούς καλλιτέχνες και μουσικούς ηλεκτρονικής μουσικής» είπε ο Edmundas Pučkorius, υπεύθυνος των show της Antidote, της λιθουανικής κολεκτίβας που οργάνωσε το DJ set της Samanta.

«Αντί να χρησιμοποιούμε μόνο αυτές τις όμορφες τοποθεσίες ως φόντο για DJs, πραγματικά προωθούμε τη συνέργεια μεταξύ μουσικής και τοποθεσίας. Στα βίντεό μας επιδιώκουμε κάθε φορά να αφηγούμαστε μια μοναδική ιστορία, αγκαλιάζοντας το συνολικό ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές οπτικής αφήγησης» πρόσθεσε.

Η επίσκεψη στον λογαριασμό της στο Instagram δίνει τη δυνατότητα πρώτης γνωριμίας με την techno DJ Samanta – κατά κόσμον, Samanta Savickyte – η οποία το 2017 έκανε δισκογραφικό ντεμπούτο με το EP “Abandon” στην Out Of Minds Records, τη δισκογραφική εταιρεία του Philip Bader.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SΛMΛNTΛ (@djsamanta)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SΛMΛNTΛ (@djsamanta)

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Aποθέωση του κιτς σε  γαμήλιο γλέντι στην Κρήτη: Τα «έσπασαν» ξηλώνοντας τα… πλακάκια με κομπρεσέρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: