Κατρακύλα για το κόμμα του Ερντογάν: Σε χαμηλό 19ετίας τα ποσοστά του, δείχνει δημοσκόπηση

File photo Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. EPA/VLADIMIR SMIRNOV/ SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT μέσω ΚΥΠΕ




Δεν έχουν τέλος τα άσχημα μαντάτα για τον Ερντογάν είτε σε εσωτερικό είτε σε διεθνές επίπεδο. Αυτή τη φορά το χτύπημα έρχεται από μια δημοσκόπηση που φέρνει το κόμμα του Τούρκου προέδρου – ΑΚΡ/Κόμμα Δημοκρατίας και Ανάπτυξης – στο χαμηλότερο σημείο που έχει βρεθεί εδώ και 19 χρόνια.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Σκάι, τα ποσοστά του ΑΚΡ έχουν φτάσει στο ναδίρ, καθώς δεν ξεπερνούν το 31,7%, μαζί με αναποφάσιστους, τη στιγμή που το 2002, οπότε και είχε έρθει στην εξουσία, το κυβερνών κόμμα συγκέντρωνε το 36%, ενώ τα ποσοστά του είχαν φτάσει μέχρι και στο 52%.

Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο κυβερνητικός εταίρος, το εθνικιστικό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (MHP) σημειώνει 10%, δηλαδή και τα δύο κόμματα δεν υπερβαίνουν το 42%.

Στον αντίποδα, τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν το 51%, και καταφέρνουν να εκλέξουν πρόεδρο, ενώ και τα 6 κόμματα της αντιπολίτευσης φθάνουν στο 58%.

Το σενάριο η κατρακύλα του Ερντογάν να έχει και συνέχεια, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς, σύμφωνα με αναλυτές η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Τουρκίας και η μείωση των εισοδημάτων αποτελούν καταλυτικούς παράγοντες για τη φθορά της κυβέρνησης.

Πληροφορίες από Σκάι

Έκθεση καταπέλτης της Κομισιόν για Τουρκία εφ’ όλης της ύλης: Να βάλει τέλος σε απειλές και παρανομίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: